در حال بارگذاری ...
  • جهت استفاده از ابزارک اوقات شرعی در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید

  • غذاهای محلی استان گیلان

     

    بادمجان شکم پر     بورش     خورش گل در چمن     کاکا با آرد گندم
    کتلت ماهی ازون بورون     کولی غورابیج     کوئی آش     ماهی گردپیچ
    اشپل پلا     اشپیل شور     آبکی یا ترشواش خورش     آش گوجه سبز گیلانی
    بادنجان ته پر     بادنجان ته پر     باقالا فسنجان     باقلافاتق
    پلا کباب رشتی     تابه بریان     ترش تره     ترش شامی گیلانی
    جعفری قورمه     چخرتمه بادکوبه ای     خُـــــلابی     خورش اسفناج
    خورش جوجه پریده     خورش طلا کوله گیلانی     خـورش گـوجه درخـتی     دمی شیر
    رشته خوشکار گیلانی     ســـیر قلیه     سیرابیج     شامی رشتی
    شویدخولی     شویدقرمه     شیرین پلو     شیرین قورمه
    غورآبه     غوره مسما     فرنی آرد برنج ( گیلانی)     فسنجان ماهی
    قیمه رشتی     کباب ترش گیلانی     کتلت رشتی     کل کباب
    کمج کباب     کوکوی اشپل     کوکوی مرغ گیلانی     کویی تره
    گیجاواش     لاکو نان     ماهی سفید با آب نارنج و گلپر     ماهی سفید شکم پر 
    ماهی فیویج     متن جن     مرغ ترش     مرغانه پلا
    مطنجن مرغابی     میرزا قاسمی     نازخاتون      

     

     

    نام غذا بادمجان شکم پر
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم بادمجان 6 عدد متوسط
    گردو100 گرم
    روغن مایع  یک دوم فنجان
    رب انار یک قاشق مرباخوری
    رب گوجه یک قاشق مرباخوری
    دارچین یک قاشق چایخوری
    زردچوبه به مقدار لازم
    سبزی معطر (ریحان خشک) یک قاشق چایخوری
    طرز تهیه ابتدا گردو را آسیاب کرده و به آن رب انار،رب گوجه ، دارچین ، زردچوبه ، ریحان خشک رااضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم ، تا مواد داخل بادمجان آماده شود. سپس بادمجان ها را پوست کنده و وسط آنها را به صورت عمودی برش می دهیم ، به طوری که از وسط نصف نشود. درمرحله بعد مواد آماده شده را در داخل بادمجان ها قرار می دهیم ، در این هنگام روغن رادر ماهی تابه قرار داده و بادمجان ها را داخل آن قرار می دهیم و با حرارت کم درب ماهی تابه رامی گذاریم تا بادمجان ها هم پخته و هم سرخ شوند.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا بورش
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم گوشت قلم با استخوان (گوساله) یک کیلوگرم
     کلم برگ  نیم کیلوگرم
    هویج  3 عدد
    سیب زمینی 2 عدد
    چغندر  1 عدد
    رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
    خامه  150 گرم یا نیم کیلو ماست
    طرز تهیه گوشت را با مقداری آب می گذاریم بپزد. آب گوشت را صاف می کنیم. استخوان را از قلم جدا کرده، کلم را خلال می کنیم. هویج و چغندر را ریز کرده داخل آب گوشت می ریزیم تا بپزد. سیب زمینی را خردکرده به آن اضافه می کنیم. وقتی سبزی ها پخته شدند رب گوجه فرنگی را می ریزیم چند جوش که زد نمک و فلفل زده برمیداریم. برش را در سوپخوری ریخته و خامه را رویش می ریزیم. بجای خامه می توان ماست به کار برد. اگر مایل باشیم برش کمی غلیظ تر باشد می توانیم یک قاشق آرد را در کمی کره تفت بدهیم و آن را وقتی که گوشت و سبزیجات پخته شدند داخل برش می ریزیم
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا خورش گل در چمن 
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت مغز ران  نیم کیلو
    پاچه باقلای سبز  1/5 کیلوگرم
    شوید  نیم کیلو
    تخم مرغ 3عدد
    سیر یک بته
    زردچوبه و نمک و فلفل به مقدار کافی
    طرز تهیه گوشت را شسته و قطعه قطعه نموده در کمی روغن سرخ می کنیم و با دو سه لیوان آب میگذاریم بپزد. وقتی کاملا پخت و آبش کم شد پاچه باقلای تازه را از دوپوست جدا کرده و شوید را تمیز نموده و ریز خرد می کنیم. سیر را هم پوست کنده و خرد می کنیم. آنگاه پاچه باقلا و شوید و سیر و زردچوبه را با کمی روغن سرخ کرده به گوشت پخته شده اضافه می کنیم و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد تا جا بیفتد. تخم مرغ را هم در آن می شکنیم تا ببندد. به غذا نمک و فلفل زده آنرا از روی اجاق برمیداریم. باید توجه داشت که باقلا نباید له شود همینقدر که نرم شود کافی است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا کاکا با آرد گندم
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم آرد گندم الک شده یک پیمانه 
    کدو حلوایی پخته و پوست گرفته  یک پیمانه 
    تخم مرغ  یک عدد 
    دارچین؛ مغز هل کوبیده شده و نمک هر کدام یک قاشق چایخوری 
    گلاب  یک دوم پیمانه 
    شکر یک دوم پیمانه 
    پیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
    روغن  به میزان لازم
    طرز تهیه کدو حلوایی ها را خوب له کرده و نرم کنید و تمام مواد لازم را با هم مخلوط کنید و به صورت خمیر درآورید. بعد از یک ساعت که در دمای محیط به آن استراحت دادید. آن را با دست به شکل دایره کوچک پهن کنید و در تابه مناسبی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود، سپس کاکا های درست شده را در آن بگذارید و مانند کتلت هر دو روی آن را برشته کنید.
    نکات اگر کدوی حلوایی در دسترس نباشه و یا علاقه ای به کدوی حلوایی نداشته باشید می توانید جایگزین کدو از آرد استفاده کنید.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا کتلت ماهی ازون بورون
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم ماهی ازون بورون  1 کیلوگرم
    تخم مرغ 2 عدد
    جعفری ریز شده 2 قاشق غذاخوری
    پیاز یک بته
    نمک و فلفل  به مقدار کافی
    نان خشک کوبیده یک فنجان
    طرز تهیه ماهی ازون بورون را می شوئیم. پوست ماهی را جدا می کنیم. ستون فقرات ماهی را درمی آوریم و آن را قطعه قطعه نموده و چرخ می کنیم. پیاز را در ماهی رنده می کنیم. جعفری ریز شده و نمک و فلفل و تخم مرغ را اضافه می کنیم. همه مواد را با هم مخلوط نموده مالش میدهیم. از مایه گلوله گلوله برمیداریم. کمی نان خشک کوبیده روی تخته آشپزخانه می پاشیم و مایه ماهی را در نان خشک میغلطانیم. آن را مثل کتلت گوشت بشکل بیضی و به قطر دو سانت باز می کنیم و آن را با روغن در حرارت ملایم سرخ می کنیم تا طلائی شود. کتلت ها را در دیس می چینیم. اطراف آن ها را با برگ جعفری و نصفه های لیمو و نارنج تزئین می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا کولی غورابیج 
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم کولی ( ماهی ریز) 8 عدد
    سبزی ( نعناع _ خلواش _ چوچاق و گشنیز) نیم کیلو
    ترشی آبغوره  1/5 فنجان
     شکر  1 قاشق غذاخوری
    مغز گردو 250 گرم
    طرز تهیه مغز گردو را سائیده یا چرخ کرده با دو لیوان آب میگذاریم بپزد تا روغن بیندازد. کولی را پوست گرفته و نمک و فلفل زده در روغن داغ دو طرفش را سرخ می کنیم. سبزی را هم ساطوری ریز کرده و با روغن سرخ می کنیم. آنگاه کولی سرخ شده را با سبزی و ترشی در مغز گدوی پخته شده روی حرارت ملایم دم می کنیم بعد از یکساعت که آهسته جوشید شکر و نمک و فلفل را به مقدار کافی اضافه کرده و بعد از چند دقیقه برمیداریم و با پلو سرو می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا کوئی آش
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم کدو حلوائی  2 کیلوگرم
    برنج  1 لیوان
     شیر 2 لیوان
    نمک نصف قاشق چایخوری
     شکر و دارچین  به مقدار کافی
     کره  50 گرم
    طرز تهیه برنج را می شوئیم. کدو را قطعه قطعه می کنیم. پوست قطعه ها را می کنیم. تخم و ریشه داخل کدو را می گیریم. برنج و قطعه های کدوی پوست گرفته و کره را با 4 یا 5 لیوان آب کاملا می پزیم. آش را گاهی هم می زنیم تا تمام مواد خوب له شود. شیر و نمک را اضافه می کنیم. برای آنکه آش کاملا جا بیفتد باید حرارت زیر دیگ ملایم باشد. آش را در ظرف می کشیم. روی آن دارچین و شکر ( آنقدر که شیرین بشود) می پاشیم. حال آش کدوی ما برای خوردن آماده است. به عوض شیر در آخر کار می توان 200 گرم مغز گردوی سائیده شده را به آش اضافه کرد و آش را بعد از چند جوش که زد برداشت
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا ماهی گردپیچ
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم ماهی درشت یک عدد
    سبزی(ترخان-نعناع-گشنیز)  نیم کیلو
    گردوی چرخ شده250 گرم
    زرشک نیم پیمانه
    روغن زیتون نیم پیمانه
    آب لیمو نیم پیمانه
    سس قرمز یا سس گوجه فرنگی 1 پیمانه
    نمک و فلفل به مقدار کافی
    طرز تهیه شکم ماهی را شکاف کوچکی می دهیم، سبزی را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با پیاز داغ کمی سرخ می کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می زنیم، گردو و زرشک را داخل این مایه می ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی داریم و شکم ماهی را با مایه فوق پر می کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می کنیم و ماهی را به همان حالتی که در آب شنا می کند در سینی فر قرار می دهیم و با حرارت 400 درجه در فر قرار می دهیم و بعد از یک ربع بیرون می آوریم پوست آنرا می کنیم و روغن زیتون و آبلیمو و نمک وفلفل را مخلوط می کنیم و به ماهی می زنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ می کنیم؛ وقتی پخته و آماده شد ماهی را از فر خارج می کنیم و از سینی بر می داریم و در دیس قرار می دهیم و اطراف آنرا با جعفری و حلقه های لیمو تزئین می کنیم، مقداری از سس را روی ماهی می دهیم و بقیه را در سس خوری بر روی میز می بریم. ممکن است با یک نخ و سوزن دم ماهی را به دهانش وصل کنیم که بشکل دایره در بیاید و بعد طبخ کنیم
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا اشپل پلا
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم کته سرد سفت 2-3 پیمانه
    اشپل ماهی شور خام 1 تکه
    مغز گردو 1 پیمانه
    باقلای سبز مقشَر 1پیمانه
    پیاز سفید حلقه حلقه 1عدد
    طرز تهیه کته سرد سفت شده را با کارد ببرید و به صورت  چهارگوش هایی به اندازه نصف قوطی کبریت درآورید.اشپل ماهی را با کارد به صورا ورقه های نازک ببرید. مغز گردو را 4پاره کنید و با باقلا و پیاز در یک دیس کنار هم بچینید و سر میز اردور بگذارید.
    نکات هرگاه باقلای سبز در بازار نباشد،گیلانی ها به جای ان باقلای خشک را یک شبانه روز در آب می خیسانند و پوست می گیرند.
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا اشپیل شور
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم اشپیل خام ماهی سفید دو عدد
    نمک دو پیمانه
    ورق A4 چهار ورق
    طرز تهیه اشپیل را طوری می شوییم که کیسه آن آسیب نبیند و بعد از خشک کردن اشپیل دو ورق کاغذ A4 را در ته ظرف مناسب انداخته و یک لایه نمک به قطر دو سانتی متر می پاشیم و اشپیل را روی آن قرار می دهیم و بقیه نمک را روی اشپیل می پاشیم طوری که اشپیل دیده نشود. دو ورق A4 بعدی را روی اشپیل قرار می دهیم، در ظرف را بسته بعد از 10 روز در دمای معمولی اشپیل آماده مصرف می باشد.
    نکات برای گرفتن شوری اشپیل آن را در یک ظرف روی بخار آب قرار داده (به طریق بن ماری) بعد از 20 دقیقه بر می داریم.
    توضیحات اشپیل در استان گیلان در کنار اغلب غذاها مانند؛ میرزاقاسمی، باقلا قاتق (گل در چمن) و... مصرف می شود.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا آبکی یا ترشواش خورش
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم ۱۰۰گرم گشنیز
     ۱۰۰گرم جعفری
     ۵۰گرم تلخون
     ۱۰۰گرم ترشواش
     ۵۰گرم کدکتو
     ۱۰۰گرم چوچاق
     ۲۵۰ گرم سینه مرغ 
     ۲قاشق غذا خوری رب آلوچه ترش 
     ۵۰۰گرم بادمجان
     ۴عدد گوجه فرنگی پوست کننده رنده شده
     روغن و نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا  سبزی ها را خوب خرد میکنیم  و آن را را نیم سرخ میکنیم . سپس مرغ و گوجه فرنگی رنده شده و نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم . میگذاریم تا خورش کاملا جا بیفتد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو

     

    نام غذا آش گوجه سبز گیلانی
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم گوجه سبز یک کیلوگرم 
    آرد برنج یک پیمانه (هشت قاشق سوپخوری)
    سبزی آش خردشده 300 گرم
    تخم مرغ دو عدد
    شکر چهار قاشق سوپخوری
    نمک و نعناخشک برای تزیین به میزان لازم
    طرز تهیه گوجه سبز را در قابلمه مناسبی ریخته و چهار لیوان آب و کمی نمک اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا بجوشد پس از جوشیدن حرارت را کم کرده و در قابلمه را می بندیم تا 30 دقیقه بپزد طوری که گوجه سبزها له شوند سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم تا خنک شود. گوجه سبزها را کوبیده (البته بدون هسته) و با آب از صافی عبور می دهیم و آب گوجه سبز را به قابلمه برگرداننده و روی حرارت مناسبی قرار می دهیم تا بجوشد. آرد برنج را به همراه شکر در یک پیمانه آب حل می کنیم و پس از حل شدن به قابلمه افزوده و هم می زنیم تا غلیظ شود، سبزی آش را اضافه و حرارت را کم می کنیم تا آرام آرام سبزی پخته شود و آش جا بیفتد. تخم مرغ ها را در کاسه مناسبی شکسته و کمی نمک اضافه می کنیم و با همزن دستی یا برقی می زنیم سپس آن را داخل آش می ریزیم و مدام هم می زنیم. پس از پنج دقیقه آش را از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسبی سرو و روی آن را با نعنا داغ تزیین می کنیم.
    نکات -
    توضیحات این آش مخصوص فصل تابستان است و در گیلان به خاطر شرجی بودن هوا در فصل تابستان استفاده می شود تا جلوی عطش را بگیرد. در ضمن می توان این آش را برای افطار نیز تهیه کرد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا بادنجان ته پر
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم پیاز سرخ شده و غوره از هر کدام یک پیمانه
    گوشت 200 گرم 
     روغن به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا غوره را با روغن در تابه تفت داده وقتی نرم شد پیاز سرخ و گوشت پخته شده را به آن اضافه کنید تا این غذا آماده شود. 
    نکات این خورش نباید آبدار باشد.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا بادنجان ته پر
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم بادنجان قلمی یک کیلوگرم 
    سبزی خردشده ( نعنا، جعفری و پونه) پنج قاشق غذاخوری 
     گردوی سائیده شده پنج قاشق غذاخوری
     کشمش سه قاشق غذاخوری
    سیر سه حبه
     پیاز متوسط یک عدد 
     نمک، فلفل، گلپر و زردچوبه و روغن به میزان لازم
     رب انار دو قاشق غذاخوری
    طرز تهیه پیاز و سیر را رنده کرده و با سبزی، گردو، کشمش، نمک، فلفل، گلپر و زردچوبه مخلوط کنید.داخل بادنجان را خالی کرده و مخلوط را داخل آن بریزید. بادنجان ها را در تابه چیده و با حرارت ملایم به مدت دو ساعت به آرامی هر چهار طرف بادنجان ها را سرخ کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا باقالا فسنجان
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم لوبیا چیتی یک پیمانه
    گردو 150 گرم
    پیاز داغ و رب گوجه فرنگی از هر کدام سه قاشق غذاخوری
    رب انار دو قاشق غذاخوری
    نمک، فلفل، گلپر و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه لوبیاچیتی را یک روز قبل خیس کنید. گردو را آسیاب کرده و با رب انار، رب گوجه فرنگی و آب در قابلمه بریزید. نمک، فلفل، گلپر و زردچوبه را به آن اضافه کنید تا بجوشد بعد از نیم ساعت آب لوبیاچیتی را گرفته به گردو اضافه کنید تا بپزد در انتها پیازداغ را به مواد اضافه کنید. غلظت غذا دلخواه می باشد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا باقلافاتق
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم روغن یا کره به میزان لازم
    سیرخرد شده 4حبه
    شوید خرد شده 1پیمانه
    باقلای خشک شمالی خیسانده و پوست گرفته 2 پیمانه
    نمک و زردچوبه به میزان دلخواه
    تخم مرغ 4عدد
    طرز تهیه ابتدا در قابلمه ی مناسبی روغن بریزید و رور اجاق بگذارید تا داغ شود.سیر را بیفزایید و قدری سرخ کنید.آن گاه شوید را اضافه کنید و به مدت 1دقیقه تفت دهید. اینک باقلا،نمک و زردچوبه را بیفزایید و قدری تفت دهید.(این کار سبب میشود تا باقلا در هنگام پخت له نشود.)در این هنگام آب را اضافه نمایید و صبر کنید تا باقلا بپزد.اکنون تخم مرغ ها را به آرامی بشکنید و درو خورش بریزید.حرارت را ملایم نمایید، در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا تخم مرغ ها سفت شود.حالا خورش را برای پذیرایی در ظرف مناسبی بکشید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب 1000 دستور آشپزی و شیرینی پزی

     

    نام غذا پلا کباب رشتی
    شهر -
    گروه کباب
    مواد لازم گوشت 200 گرم
     برنج 100 گرم
     پیاز یک عدد
    نمک و فلفل سیاه و روغن به میزان لازم
    طرز تهیه برنج را کاملا شسته با یک قاشق نمک در آب خیس کنید، پس از نیم ساعت آب آن را دور ریخته مجددا دو پیمانه آب به آن اضافه کرده تا با دو قاشق روغن به مدت 45 دقیقه به آرامی بپزد و دم بکشد. گوشت را تکه تکه کرده و در پیاز رنده شده همراه نمک و فلفل به مدت دو ساعت بگذارید در یخچال بماند بعد گوشت را به سیخ زده و روی ذغال یا اجاق گاز کباب کنید.
    نکات -
    توضیحات  این غذا همراه دوغ محلی خورده می شود.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا تابه بریان
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم سینه و ران مرغ خرد کرده نیم کیلو
    تخم مرغ 2عدد
    آب نارنج نیم پیمانه
    آرد 1قاشق
    روغن
    نمک و فلفل
    طرز تهیه 2-3 قاشق روغن در دیگ روی آتش ملایم داغ کنید و تکه های مرغ را در آن تفت دهید تا رویه ی آن ها طلایی شود. با قاشق سوراخ دار مرغ را بردارید و کنار بگذارید. آرد را در روغن باقی مانده بریزید و تفت دهید تا اندکی رنگ بگیرد. 3 پیمانه آب بریزید و به جوش بیاورید.کمی نمک و فلفل بزنید. مرغ را به دیگ برگردانید. آب نارنج را اضافه کنید،آتش را کم کنید و مرغ را 30 -40 دقیقه بپزید تا به روغن بنشیند. تخم مرغ را در کاسه بشکنید، با اندکی نمک و فلفل بزنید،کم کم روی خورش بریزید و هم بزنید. در دیگ را نیمه باز بگذارید تا چند دقیقه ریز بجوشد، سپس بردارید.
    نکات به جای آب نارنج میتوان آبلیمو یا آبغوره به کار برد.
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا ترش تره
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم تخم مرغ 4الی5 عدد
    سیرکوییده 1بته درشت
    سبزی(تره،جعفری،نعنا،کمی اسفناج و خالواش) نیم کیلو
    برنج ا الی2 قاشق
    آب نارنج نیم پیمانه
    زردچوبه 1 ق چ
    روغن
    نمک و فلفل
    طرز تهیه برنج را با 6پیمانه آب روی آتش ملایم حدود 1ساعت بپزید تا لعاب بدهد.سبزی را اضافه کنید و در دیگ را نیمه باز بگذارید تا آب کم شود.(در پایان پخت باید نزدیک یک پیمانه آب باقی بماند.) 3الی4قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و سیر کوبیده را در آن تفت بدهید. اندکی نمک بپاشید و سیر را بچرخانید تا کمی رنگ بگیرد،سپس با قاشق سوراخ دار نیمی از سیر سرخ شده را بردارید و روی سبزی و برنج بریزید،زردچوبه را اضافه کنید و یک چرخ بدهید،سپس تخم مرغ را در تابه بشکنید و روی آتش ملایم نیمرو کنید.وقتی که سفیده تخم مرغ بست اندکی نمک و فلفل بزنید. تخم مرغ  را با کاردک چوبی از کف تابه بتراشید،در دیگ بریزید و هم بزنید. آب نارنج را اضافه کنید. در دیگ را باز بگذارید تا خورش به روغن بنشیند.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا ترش شامی گیلانی
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم گوشت چرخ کرده  800 گرم
     پیاز یکعدد
     نمک و فلفل و زرد چوبه 
     رب گوجه فرنگی 
     آب نارنج یا آب غوره یا آب لیمو تازه 
     ترخون
    طرز تهیه پیاز را رنده کرده و  آبش را بگیرید.گوشت ، نمک ،فلفل ، زرد چوبه و ترخون را به پیاز اضافه کنید..سپس همه را در غذاساز بریزید تا کاملا له و مخلوط شوند.  همه  را قلقلی کرده و در ماهیتابه ای که مقداری روغن دارد میریزیم. بعد که آب انداخت در ماهیتابه را برداشته تا شامی ها سرخ شوند . بعد از سرخ شدن شامی ها رب گوجه و نصف لیوان آب را اضافه میکنیم  و آن را تقت میدهیم.. زیر گاز را  کم کنید تا غذا به آرامی جا بیفتد .حدود 15 دقیقه مانده که گاز را خاموش کنید آبلیمو را اضافه میکنید تا کاملا ترش شود.
    نکات

    این غذا باید کم آب باشد.

    در اصل باید در این غذا آب نارنج یا آبغوره ریخت اما در صورت عدم دسترسی می توان از آبلیمو استفاده کرد.

    توضیحات -
    منبع سایت سفره خونه

     

    نام غذا جعفری قورمه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم جعفری و تره 500 گرم
     گوشت 250 گرم
    لوبیا چشم بلبلی 100 گرم
     رب گوجه فرنگی و آبغوره از هر کدام دو قاشق غذاخوری
     نمک، فلفل وزردچوبه و روغن به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا گوشت را خرد کرده و با لوبیا می گذاریم بپزد. سبزی را شسته پس از این که آب آن کشیده شد خرد می کنیم. سپس با روغن به آرامی سرخ کرده و هر چند دقیقه یک بار سبزی را هم می زنیم. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم. پس از این که سبزی سرخ شد رب گوجه فرنگی و آبغوره را داخل سبزی می ریزیم بعد همه مواد را به قابلمه گوشت اضافه کرده و می گذاریم به مدت 20 دقیقه غذا جا بیفتد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا چخرتمه بادکوبه ای
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم سینه و ران مرغ پخته 1 کیلو
    تخم مرغ زده 8عدد
    زعفران
    روغن
    نمک و فلفل
    طرز تهیه اندکی زعفران را در 1 قاشق آب داغ حل کنید و با اندکی نمک و فلفل در تخم مرغ بریزید و هم بزنید. 5-6قاشق روغن در تابه دردار روی آتش ملایم داغ کنید و کمی از تخم مرغ را در آن بریزید،سینه مرغ و ران را پاره پاره کنید و در تابه بچینید،سپس باقی مانده تخم مرغ را روی مرغ بدهید.در تابه را ببندید و 7-8 دقیقه روی آتش کم بگذارید تا تخم مرغ ببندد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا خُـــــلابی
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم گوجه سبز یک کیلوگرم 
    سفیده تخم مرغ سه عدد
    سیر پنج حبه
    شکر چهار قاشق غذاخوری
    سبزی ( نعنا، پونه و شوید) و آرد از هر کدام سه قاشق غذاخوری
    روغن به میزان لازم
    طرز تهیه  ابتدا گوجه سبز را با یک لیوان آب روی حرارت ملایم در قابلمه می پزیم بعد از صافی گذرانده پوست و هسته آن را جدا می کنیم. سیر را له کرده روی حرارت ملایم با روغن می گذاریم تا طلایی شود.آرد را با روغن تفت داده، سبزی را خرد کرده در روغن کمی سرخ می کنیم. در حالی که گوجه سبز در حال جوشیدن است (با دو لیوان آب). شکر، سبزی، سیر و آرد را به آن اضافه نموده پس از 15 دقیقه سفیده تخم مرغ هم زده شده را به آرامی در تمام سطوح قابلمه می ریزیم تا جا بیفتد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش اسفناج
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم اسفناج 500 گرم
    مرغ چهار تکه
    پیاز 250 گرم (دو عدد)
    تخم مرغ دو عدد
    آبغوره 4/1پیمانه
    روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه اسفناج را شسته به اندازه های دو سانتی متری خرد می کنیم. سپس در تابه می ریزیم نصف استکان آب و دو قاشق سر پر روغن به آن اضافه کرده و در تابه را می گذاریم تا با حرارت ملایم اسفناج پخته شود. مرغ را تکه تکه کرده جداگانه می پزیم. پیاز را خلالی درشت خرد کرده با روغن زیاد سرخ می کنیم تا پیازها نرم و طلایی شود. تخم مرغ ها را با چنگال هم می زنیم تا کف کند. در تابه روغن ریخته (می توانید از روغن پیاز هم استفاده کنید) تخم مرغ های زده شده را در آن می ریزیم تا تخم مرغ سرخ شود. همه مواد را همراه نمک فلفل، آبغوره و یک لیوان آب مرغ در قابلمه می ریزیم به مدت 20 دقیقه روی حرارت می گذاریم و تا همه مواد به خورد هم بروند و خورش جا بیفتد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش جوجه پریده
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم بادمجان متوسط 5عدد
    جعفری 150گرم
    گشنیز200گرم
    نعنا200گرم
    ساقه کرفس 2عدد
    روغن 3 ق س
    نمک و فلفل و زدرچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه سبزی های معطر و کرفس را ریز خرد کنید و با کمی روغن،روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی آبشان بخار شود. بادمجان ها را خلالی کنید و در روغن تفت دهید.وقتی بادمجان ها خوب سرخ شدند آن ها را به سبزی ها اضافه کنید.یک و نیم لیوان آب،نمک ،زردچوبه و فلفل را هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب بپزد و جا بیفتد.پحت این خورش به زمان زیادی احتیاج ندارد 15 دقیقه کافی است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا خورش طلا کوله گیلانی
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت مرغ 1250 گرم
     گردو 250 گرم
     تره 125 گرم
     نعناع 125 گرم
     گشنیز 125 گرم
     جعفری ساطوری شده 125 گرم
     آب غوره 1 فنجان
     پیاز داغ عسلی 4 قاشق سوپخوری
     روغن 4 قاشق سوپخوری
     تخم مرغ 4 قاشق سوپخوری
    طرز تهیه مرغ یا گوشت را بدقت می شوئیم و باپیاز سرخ کرده و دو سه لیوان آب در ظرفی می ریزیم و می گذاریم روی آتش تا باحرارت ملایم آهسته بجوشد و بپزد سبزیها را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با سه چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده کمی سرخ می نمائیم و داخل گوشت یا مرغ می ریزیم بعد گردو را چرخ می کنیم و به خورش اضافه می کنیم و کمی نمک و فلفل و آبغوره به آن می زنیم و در خورش می ریزیم و بعد از چند جوش بر می داریم , ممکن است یک قاشق سوپخوری آرد برنج را در کمی آب سرد حل کنیم وقتی گردو را در خورش ریختیم آرد برنج را کم کم داخل خورش بریزیم و بهم یزنیم در اینصورت خورش زودتر جا میافتد.
    نکات  این خورش را میتوان با گوشت یا مرغ تهیه مرد
    توضیحات در صورتیکه در این خورش مرغ باشد آنرا بزبان محلی طلاکوله غورابه  می گویند .
    منبع سایت کلاب گلستان

     

    نام غذا خـورش گـوجه درخـتی
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوجه درختی یک کیلوگرم 
    جعفری، نعنا و گشنیز سرخ شده دو پیمانه
    بادنجان قلمی پنج عدد
    گوجه فرنگی سه عدد
    پیاز داغ دو قاشق غذاخوری
    سیر داغ یک قاشق غذاخوری
    نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه گوجه درختی را با مقدار کمی آب می جوشانیم تا کاملا نرم شود و از صافی رد می کنیم و به آن پیاز، سیر داغ، سبزی ها و ادویه ذکر شده را نیز اضافه می کنیم و مجددا می جوشانیم. وقتی مواد قوام آمد به آن بادنجان سرخ شده و گوجه فرنگی های قاچ کرده را اضافه می کنیم تا خورش جا بیفتد. در صورت تمایل می توان یک تخم مرغ هم به آن افزود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا دمی شیر
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج خیسانده 3پیمانه
    شیر 5پیمانه
    خرما هسته گرفته 150 گرم
    کشمش بی دانه خیسانده 1پیمانه
    گردو 4- 5 عدد 
    زعفران ساییده
    نمک
    طرز تهیه برنج و شیر را با 1پیمانه آب و کمی نمک در دیگ روی آتش ملایم بار کنید. 2 گردو از کره را با اندکی زعفران به برنج اضافه کنید و یک دور آهسته بگردانید. همین که شیر و آب برنج کار رفت دیگ را از روی آتش بردارید. 1 گردو کره  را در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و  خرما و کشمش را  در آن تفت بدهید.باقی کره را با اندکی زعفران در دیگ دیگری روی آتش ملایم داغ کنید. 2 لا نان لواش کف دیگ روی کره پهن کنید و نیمی از برنج را با کفگیر روی آن بریزید. خرما  کشمش را روی برنج بگذارید و باقی برنج را روی آن کوت کنید.دیگ را با شعله پخش کن روی آتش کم بگذارید و در آن را با دم کنی ببندید. پس از 35- 40 دقیقه دمی آماده است.
    نکات به خرما و کشمش میتوان یک پیمانه مغز گردو هم اضافه کرد.
    اگر بخواهید این دمی قدری سبک تر باشد مقدار شیر را کمتر بگیرید و به همان اندازه آب اضافه کنید.
    توضیحات گیلانی ها به این غذا شیرپلا میگویند.
    در گیلان خود دمی را کم نمک میگیرند و آن را با ماهی دودی یا شور سرخ کرده و می خورند. 
    منبع کتاب 1000 دستور آشپزی و شیرینی پزی

     

    نام غذا رشته خوشکار گیلانی
    شهر گیلان
    گروه دسر
    مواد لازم آب  4 پیمانه
    مغز گردو چرخ شده  100 گرم
    مغز هل ساییده شده  به میزان لازم
    آرد برنج  2 پیمانه پلو پز 
    روغن مایع  برای سرخ کردن
    دارچین  یک قاشق مرباخوری
     شکر  1/5 پیمانه
    مواد لازم برای شربت:
     آب  1/5 لیوان 
     دارچین  یک قاشق مرباخوری
     شکر 1/5 پیمانه
    طرز تهیه

    طرز تهیه شربت:

     آب و شکر را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا قوام بیاید.  از روی حرارت بر می داریم و پودر دارچین را به آن اضافه می کنیم.

    طرز تهیه خوشکار:

     مغز گردو، مغز هل، شکر و اگر مایل باشیم کمی پودر زنجبیل را با هم مخلوط می کنیم به حدی که چسبندگی میان آن ها ایجاد شود.ابتدا برنج را می شوییم و چند ساعتی آن را خیس می کنیم .بعد آن را روی دستمالی می ریزیم تا آب آن گرفته شود. سپس برنج را آسیاب می کنیم تا آرد برنج نرم و مرغوبی به دست آید (بهترین برنج برای رشته خوشکار برنجی است که شیرین و چسبان باشد.) آب و آرد برنج را با یکدیگر مخلوط می کنیم و چند ساعتی آن را کنار می گذاریم.سپس آب اضافی را که روی آرد جمع شده به آرامی خالی می کنیم. مایه را در ظرف مخصوص شانه خوشکار می ریزیم (این وسیله از شش سوراخ بلند استوانه ای تشکیل شده است).

    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت کلاب گلستان

     

    نام غذا ســـیر قلیه
    شهر فومن
    گروه خورش
    مواد لازم سیر خشک یک بوته
    برگ سیر تازه و برگ تره 500 گرم
    شوید 50 گرم
     مرغ یا گوشت (یا هر دو) 250 گرم
     پیاز بزرگ یک عدد
    نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
    طرز تهیه بتدا برگ های سیر تازه و تره را کمی درشت خرد کرده (حدود سه سانتی متر) و با سیر خشک خرد شده در تابه با مقداری روغن یا کره تفت دهید. بعد از مدت کوتاهی شویدها را به آنها اضافه کرده و با هم سرخ کنید. مرغ یا گوشت یا هر دوی آنها را با پیاز خرد شده داخل قابلمه ریخته و نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده و بگذارید تا کاملا بپزد. سپس مخلوط سیرها را به آن اضافه کرده و بعد از 15 دقیقه از روی حرارت بردارید.
    نکات در صورت تمایل این غذا را با آبغوره و آب نارنج سرو کنید.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز 

     

     

     

    نام غذا سیرابیج
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    برگ سیر سه دسته

     تخم مرغ دو عدد

     نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

    طرز تهیه

    برگ سیر را به صورت دسته ای به فاصله یک سانتی متر برش زده و بعد کاملا شسته و آبش را بگیرید و در تابه تفت دهید. تخم مرغ ها را زده و در تابه جدا گانه سرخ کنید. در انتها به تخم مرغ سرخ شده برگ سیر ادویه زده همزمان به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.

    نکات به جای برگ سیرمی توان از تره فرنگی استفاده کرد
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا شامی رشتی
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم

    گوشت خرد کرده نیم کیلو

    پیازساطوری 1عدد

    شوید ساطوری نیم کیلو

    گوجه سبز نیم کیلو

    شکر 1-2قاشق

    روغن

    نمک و فلفل

    طرز تهیه مرغ را چهار قسمت کرده و با روغن سرخ کنید. سبزی ها را با پیاز و سیر،ساطوری و ریز خرد و سرخ کنید. حالا سبزی ها را به مرغ اضافه کنید و زردچوبه، نمک، فلفل و آبغوره را هم بریزید و با دو لیوان آب بگذارید روی حرارت کم یک ساعت بپزد. بعد از این که مرغ کاملا پخت به تعداد نفرات تخم مرغ ها را درسته در قابلمه ای که خورش درحال جوشیدن است بشکنید و در ظرف را بگذارید تا تخم مرغ ها با حرارت ملایم سفت شوند. حواستان باشد که تمام آب خورش بخار نشود. این خورش حتما باید رقیق باشد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا شوید خولی
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    پیاز متوسط دو عدد

    مرغ 1عدد

    شوید  250 گرم

    گشنیز و جعفری خرد شده دو قاشق سوپخوری

    تخم مرغ  سه عدد

    آلوچه خشک  100 گرم

    روغن به میزان لازم

    نمک، فلفل و زردچوبه  به میزان لازم

    طرز تهیه

    ابتدا گوشت مرغ را با یک عدد پیاز که خلالی خرد کرده ایم سرخ کرده و وقتی که پیاز طلایی شد سبزی خرد شده را نیز در تابه ریخته و با مواد تفت می دهیم. پس از این که سبزی کاملا نرم شد، تخم مرغ ها را در یک ظرف به حدی می زنیم تا سفیده و زرده با هم مخلوط و یک رنگ شوند. سپس تخم مرغ ها را روی مواد در حال سرخ شدن ریخته و وقتی که تخم مرغ ها کمی بسته شدند آلوچه خشک شسته را (بدون این که از قبل خیسانده باشیم) در مخلوط ریخته و با بقیه مواد سرخ می کنیم. پس از پنج دقیقه مواد را به همراه دو لیوان آب جوش در قابلمه ریخته و زمانی که مرغ پخته شد نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه می کنیم.

    نکات می توانیم به جای گوشت مرغ از گوشت اردک در این غذا استفاده کنیم.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا شوید قرمه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    گوشت خرد کرده نیم کیلو

    پیاز ساطوری 1عدد

    شوید ساطوری نیم کیلو

    گوجه سبز نیم کیلو

    شکر 1-2قاشق

    روغن

    نمک و فلفل

    طرز تهیه

    گوجه سبز را در دو پیمانه آب بجوشانید، سپس از صافی بگذرانید تا پوست و هسته آن گرفته شود. شکر را به شیره گوجه بزنید.2 الی3 قاشق روغن در دیگ روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد. گوشت را اضافه کنید و 5- 6 دقیقه بچرخانید. 3 پیمانه آب بریزید و به جوش بیاورید. آتش را کم کنید، در دیگ را ببندید و گوشت را 3 ساعت بپزید. 3-4 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و شوید را 10-12 دقیقه در آن تفت بدهید تا آب آن چیده شود. در پایان ساعت دوم پخت گوشت شوید را همراه با شیره گوجه به گوشت اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و در دیگ را نیمه باز بگذارید تا خورش ریز جوش بزند و به روغن بنشیند.

    نکات

    چاشنی این خورش را با آلوچه، آب لیمو و شکر یا آبغوره و شکر هم میتوان داد.

    این خورش را مانند بیشتر خورش های گیلانی با مرغ یا مرغابی هم میتوان درست کرد زمان پخت مرغ طبیعتا کوتاه تر است.

    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا شیرین پلو
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم

    برنج چهار پیمانه

    گوشت  250 گرم

    خلال پسته 100 گرم

    خلال بادام  100 گرم

    خرما 10 عدد

    قیسی 100 گرم

    هویج چهار عدد

    کشمش 100 گرم

    خلال نارنج چهار قاشق غذاخوری

    زردچوبه، نمک، زعفران و روغن به میزان لازم

    برگ بو به میزان لازم

    پیاز یک عدد

    طرز تهیه

    برنج را آبکش کرده و می گذاریم تا دم بکشد. گوشت را بدون این که خرد کنیم به همراه دو لیوان آب و با اضافه کردن پیاز درشت خرد شده، برگ بو، نمک و زردچوبه روی حرارت کم به مدت دو ساعت می گذاریم تا کاملا پخته شود وقتی که تمام آب به خورد گوشت رفت آن را ریش ریش می کنیم.خلال پسته، بادام، خرما بدون هسته و کشمش را جداگانه تفت می دهیم. قیسی ها را به سه قسمت تقسیم کرده و در روغن تفت می دهیم. هویج ها را نیز پخته، رنده کرده و با روغن داغ سرخ می کنیم. خلال نارنج را سه بار جوشانده آبش را عوض کرده روی آن شکر می پاشیم سپس در روغن تفت می دهیم. پلو دم کشیده را در ظرف مناسبی ریخته مقداری از پلو را با زعفران مخلوط کرده سپس با مواد آماده شده تزیین می نماییم.

    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا شیرین قورمه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    گوشت خردشده 500 گرم

    قیسی 250 گرم

    پیاز ریزشده یک عدد

    نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم

    زعفران در صورت تمایل به میزان لازم

    طرز تهیه گوشت را به همراه سه پیمانه آب روی حرارت بگذارید. زمانی که جوش آمد کف روی آن را گرفته و بعد با حرارت ملایم سه ساعت بپزید. پس از دو ساعت نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده تا یک ساعت هم با نمک و فلفل بپزد. سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه ای گرم کرده پیاز را در آن تفت داده کمی که طلایی شد قیسی ها را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. پس از دو و نیم ساعت که گوشت پخت مخلوط پیازداغ، قیسی و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.
    نکات در صورت تمایل می توانید 100 گرم آلو و 50 گرم کشمش پلویی را با قیسی به خورش اضافه کنید تا خورش کمی مزه ملس پیدا کند.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا غورآبه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    مرغ 1 عدد

    سبزی معطر (نعنا، جعفری، گشنیز، ریحان و ترش واش) 1 کیلو

    پیاز 1 عدد

    آبغوره 1 پیمانه

    تخم مرغ 5 عدد

    نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

    سیر 1 حبه

    طرز تهیه مرغ را چهار قسمت کرده و با روغن سرخ کنید.سبزی ها را با پیاز و سیر،ساطوری و ریز خرد و سرخ کنید.حالا سبزی ها را به مرغ اضافه کنید و زردچوبه،نمک،فلفل و آبغوره را هم بریزید و با دو لیوان آب بگذارید روی حرارت کم یک ساعت بپزد.بعد از این که مرغ کاملا پخت به تعداد نفرات تخم مرغ ها را درسته در قابلمه ای که خورش درحال جوشیدن است بشکنید و در ظرف را بگذارید تا تخم مرغ ها با حرارت ملایم سفت شوند.حواستان باشد که تمام آب خورش بخار نشود.این خورش حتما باید رقیق باشد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا غوره مسما
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    مرغ پاک کرده 1 عدد

    پیاز حلقه شده 3-4 عدد

    غوره بی دانه 250 گرم

    زعفران ساییده

    روغن

    نمک و فلفل

    طرز تهیه 4-5 قاشق روغن در تابه بریزید و روی آتش ملایم داغ کنید. مرغ درسته را در روغن بگذارید و چندبار بگردانید تا همه جای آن سرخ شود. پس از سرخ شدن آن را بردارید و کنار بگذارید. پیاز را در تابه بریزید و تفت بدهید تا طلایی شود. غوره را اضافه کنید و 6-7 دقیقه بچرخانید. اندکی زعفران حل کرده در آب داغ با نمک و فلفل اضافه کنید و پس از 2-3 چرخ بردارید. مرغ را نمک و فلفل بپاشید، شکم آن را با پیازداغ و غوره پر کنید و در دیگ بگذارید. نیم پیمانه آب اضافه کنید، در دیگ را نیمه باز بگذارید و روی آتش ملایم 30-40 دقیقه بپزید. سر بزنید، اگر لازم باشد اندکی آب جوش اضافه کنید و بگذارید خورش جا بیفتد. با کته یا چلو ساده و سبزی تازه سر سفره بگذارید
    نکات

    گاهی 1-2 قاشق شکر هم به مایه پیازداغ و غوره اضافه می شود.

    این مسما را با اردک هم میتوان درست کرد.

    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا فرنی آرد برنج (گیلانی)
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم

    شیر 1 لیتر

    شکر 100 گرم

    آرد برنج 100 گرم

    زعفران به اندازه دلخواه

    دارچین برای تزئین

    خلال بادام و پسته در صورت دلخواه برای تزئین

    هل نصف قاشق مرباخوری

    کره 100 گرم

    طرز تهیه ابتدا شیر را روی حرارت قرار داده مرتبا هم می زنیم وقتی که داغ شد شکر را افزوده و سپس آرد برنج را ابتدا با کمی آب حل کرده تا هنگام اضافه شدن به شیر گلوله نشود بعد به شیر اضافه می کنیم و مرتباٌ هم می زنیم زعفران و کره را افزوده هل را نیز اضافه کرده و تمام مواد را مرتباٌ بوسیله یک قاشق چوبی هم می زنیم تا فرنی غلظت ماست را پیدا کند (البته نه ماست چکیده) سپس در ظرف مورد نظر کشیده و رویش را با خلال بادام و پسته و دارچین تزئین می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت محشر

     

    نام غذا فسنجان ماهی
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    فیله ماهی سفید خرد کرده نیم کیلو

    مغزگردو ساییده 300گرم

    رب ترشه انار نیم پیمانه

    روغن

    نمک

    طرز تهیه مغزگردو را با 3-4 لیوان آب و رب انار و کمی نمک روی آتش ملایم بار کنید و بپزید تا بوی خامی آن برود و به روغن بنشیند. 4-5 قاشق روغن در یک تابه روی آتش ملایم داغ کنید. تکه های ماهی را در روغن بگذارید و 2-3 بار این رو آن رو کنید تا سرخ شود. پس از آن که مایه فسنجان به روغن نشست، ماهی را در آن بگذارید و پس از 5-6 دقیقه بردارید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا قیمه رشتی
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    گوشت نیم کیلو

    پیازساطوری شده 1عدد

    لپه خیسانده 2-3 قاشق

    سیب زمینی خلال کرده 4-5 عدد

    لیمو عمانی سوراخ کرده 2-3عدد

    گوجه فرنگی کوچک 4-5 عدد

    زردچوبه 1-2 قاشق چ

    دارچین

    روغن

    نمک و فلفل

    طرز تهیه گوشت را در 3-4 پیمانه آب روی آتش تیز بارکنید و کف آن را بگیرید،سپس آتش را کم کنید، در دیگ را ببندید و 2ساعت بپزید سپس گوشت را روی تخته بیندازید و ساطوری کنید. لیمو و لپه را در آب گوشت بریزید و روی آتش ملایم بپزید. در دیگ را نیمه باز بگذارید تا آب آن به حدود یک پیمانه برسد. 3 – 4 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.گوشت ساطوری را اضافه کنید و 5-6 دقیقه بچرخانید.زردچوبه و اندکی دارچین بپاشید،پس از یک چرخ تابه را در دیگ لپه خالی کنید و هم بزنید.نمک و فلفل بزنید. گوجه فرنگی را درسته روی خورش بچینید. آتش را بسیار کم کنید و در دیگ را کمی باز بگذارید تا خورش به روغن بنشیند. یک پیمانه روغن در یک تابه روی آتش تیز داغ کنید و خلال سیب زمینی را در در آن بریزید. پس از 10-12 دقیقه که سیب زمینی خود را گرفت خلال را چندبار زیر و رو کنید تا سرخ شود؛سپس با قاشق سوراخ دار بردارید و کنار بگذارید. هنگام کشیدن غذا اول گوجه فرنگی ها را کنار بگذارید و سپس آن ها را روی ظرف خورش بچینید. خلال سیب زمینی سرخ کرده را روی خورش بریزید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا کباب ترش گیلانی
    شهر -
    گروه کباب
    مواد لازم

     گوشت کبابی ۴۵۰ گرم

     مغز گردو۱۰۰ گرم

     پیاز متوسط۲عدد 

     رب انار ترش۱ قاشق غذا خوری سر پر

     چوچاق۱ قاشق غذا خوری سر خالی

     نمک و فلفل سیاه

    طرز تهیه ابتدا گوشت را با بیفتک کوب حسابی بکوبید تا نازک و پهن شود. پیاز را رنده و ریز کنید. گردو را نیز آسیاب نمایید. پیاز، گردو، چوچاق و رب انار و نمک و فلفل را باهم مخلوط کنید. گوشت را داخل این مواد مارینه کنید و 2 ساعت اجازه دهید درآن بماند. بعد از 2 ساعت گوشت را به سیخ چوبی بکشید و درون ماهیتابه بچینید. از موادی هم که گوشت را در آن خاباندید درون ماهیتابه بریزید. نصف استکان آب اضافه کنیند و در ماهیتابه را ببندید و به مدت 15 الی 20 دقیقه اجازه دهید که بپزد. سپس درون ماهیتابه کمی روغن با کره بریزید. گوشت ها ی پخته شده را درآورده  و درون روغن سرخ کنید. مخلوط گردو، رب انار و چوچاق را هم با شعله کم بگذارید که جوش بخورد  و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از ده دقیقه کباب آماده است.
    نکات اگه می خواهید گوشت را روی ذغال کباب کنید، گوشت را 1 شب در مواد بخابانید. گوشت گوساله یا گوسفند فرقی ندارد.
    توضیحات چوچاق نوعی سبزی محلی گیلانی می باشد.
    منبع سایت سفره خونه

     

    نام غذا کتلت رشتی
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم

    گوشت چرخ کرده 100 گرم (پیمانه)

     سیب زمینی (برای تزیین) و پیازو تخم مرغ یک عدد

    سیب زمینی 500 گرم

     رب گوجه فرنگی و آبغوره سه قاشق غذاخوری

    پیازداغ دو قاشق غذاخوری

    نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

    گوجه فرنگی سه عدد

    عصاره زعفران الیت به میزان لازم

    طرز تهیه ابتدا سیب زمینی را پوست گرفته و بعد از شستن درون گوشت رنده می کنیم. پیاز را نیز رنده کرده و به گوشت اضافه می کنیم. به مخلوط تخم مرغ نمک، فلفل و زردچوبه افزوده و خوب هم می زنیم. وقتی مواد کاملا مخلوط شدند، هم رفت به اندازه یک گلوله از آن برداشته در کف دست به صورت بیضی پهن می کنیم. دور کتلت را با دو انگشت دست صاف کرده و در روغن سرخ می کنیم. شش عدد کتلت از این مواد به دست می آید.سیب زمینی ها را به صورت خلالی درشت و یک شکل خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. مراقب باشید که سیب زمینی ها له نشوند. سیب زمینی های سرخ شده را در ظرفی گذاشته و درون تابه رب گوجه فرنگی را سرخ می کنیم. بعد از این که رب خوش رنگ شد پیاز داغ، آبغوره، نمک و فلفل به آن می افزاییم. بعد از دو دقیقه، سه لیوان آب جوش همراه عصاره زعفران الیت در تابه می ریزیم. بعد از دو دقیقه که سس جوشید، کتلت، سیب زمینی و گوجه فرنگی خرد شده را در آن می ریزیم تا زمانی که گوجه ها بپزد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا کل کباب
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    بادمجان کبابی شده 2عدد متوسط

    مغز گردو ساییده 5 با 6ق غ

    آب انار ترش ¼ پیمانه

    نمک، گلپر به مقدار لازم

    نعناخشک 1ق غ

    خالواش (درصورت دسترس بودن) 1ق غ

    سیر 3-4 حبه

    طرز تهیه ابتدا بادمجان را روی شعله گاز یا درون فر کبابی میکنیم بعد پوستش را جدا کرده و کاملا با گوشتکوب له میکنیم سپس سیر را رنده میکنیم و مغز گردو و نمک و گلپر و آب انار را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم و بعد سبزیجات را ریخته و همزده و در ظرف مورد نظر سرو میکنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو

     

    نام غذا کمج کباب
    شهر -
    گروه کباب
    مواد لازم

    گوشت 200 گرم

    گردو 50 گرم

    سبزی (تره، جعفری و گشنیز) یک پیمانه

    پیاز خلالی شده نصف پیمانه

    رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

    رب انار دو قاشق غذاخوری

    آب انار دو قاشق غذاخوری

    آب نصف پیمانه

    طرز تهیه ابتدا گوشت ها را مربعی شکل خرد کنید سپس گردو ساییده شده و سبزی خردشده را به همراه پیاز، رب انار، رب گوجه فرنگی و آب انار به گوشت اضافه کنید و در آخر به مخلوط آب اضافه کرده و داخل قابلمه یا گمج (دیگ گِلی مخصوص استان گیلان) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از دو ساعت غذا آماده می شود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا کوکوی اشپل
    شهر
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم

    اشپل ماهی 3 عدد

    پیاز 1 عدد

    سبزی معطر (تره، جعفری، شوی، نعنا)300 گرم

    سیب زمینی 3عدد

    تخم مرغ 5 عدد

    سیر 4 حبه

    نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

    طرز تهیه سبزی معطر را پس از این که خرد کردید با پیاز،سیب زمینی و سیر چرخ کنید تا نرم و یکدست شود. اشپل ماهی را هم باید داخل مخلوط کن بریزید تا خوب نرم شود. بعد با سبزی،سیر و پیاز که از قبل مخلوط کرده اید قاطی کنید. حالا نمک و زردچوبه و فلفل را به موادتان اضافه کنید و تخم مرغ ها را هم بریزید و هم بزنید. داخل تابه کمی روغن مخصوص سرخ کردنی ریخته و وقتی روغن داغ شد مایه کوکو را داخل آن بریزید و با حرارت ملایم بگذارید سرخ شود. وقتی یک طرف کوکو پخت آن را برش بزنید و برگردانید تا روی دیگر آن هم بپزد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا کوکوی مرغ گیلانی
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم

    مرغ پخته و خرد شده نیم کیلوگرم

    تخم مرغ چهار عدد

    آبلیمو نصف استکان

    زعفران آب کرده در صورت تمایل کمی

    نمک، فلفل و روغن به میزان لازم

    طرز تهیه زعفران، نمک، فلفل و تخم مرغ را مقداری هم زده، سپس مرغ و آبلیمو را به این مواد اضافه کرده و هم زدن را ادامه می دهیم بعد مانند کوکوی معمولی در روغن سرخ می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا کویی تره
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    کدو حلوایی نصف یک عدد

    سیر سه حبه

     گردو 150 گرم

    رب انار، رب گوجه فرنگی و شکر از هر کدام دو قاشق غذاخوری

    نمک، فلفل، زردچوبه، گلپر و آب به میزان لازم

    طرز تهیه سیر را له کرده با روغن سرخ می کنیم. کدو حلوایی را با مقداری آب پخته، پوست گرفته و به صورت پوره در می آوریم و در همان مخلوط سیر و روغن می ریزیم. گردوی ساییده شده، رب انار، رب گوجه فرنگی، آب، نمک، فلفل، زردچوبه و شکر را در قابلمه روی پوره کدو ریخته .و به مدت دو ساعت با حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد در انتها گلپر را می ریزیم تا غذا آماده شود
    نکات -
    توضیحات کویی تره از پیش غذاهای خوشمزه گیلانی است که می توان آن را به صورت سرد و با نان سنگک و پیاز سرو کرد. این غذا در این شهر بسیار طرفدار دارد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا گیجاواش
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    سبزی گیجاواش یک کیلوگرم

    تخم مرغ سه عدد

    سیر پنج حبه

    آب یک لیوان

    نمک و فلفل روغن یا کره به میزان لازم

    طرز تهیه ابتدا سبزی گیجاواش را شسته و ریز خرد می کنیم. سپس با آب و کمی روغن می پزیم و بعد سرخ می کنیم. سیرها را له کرده و با روغن زیاد به آرامی سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود. در مرحله بعد تخم مرغ ها را خوب هم می زنیم و در روغن سیر سرخ می کنیم و بر روی سبزی گیجاواش می ریزیم. معمولا این غذا را به همراه برنج و باقلاسبزخام و سیر سرو می کنند.
    نکات در صورتی که در شهرتان گیجاواش پیدا نکردید، از اسفناج استفاده کنید.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا لاکو نان
    شهر -
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم

    آرد برنج 500 گرم

    آرد گندم 200 گرم

    آب جوش به میزان لازم تا حدی که خمیر یه دست نچسبد

    طرز تهیه آرد برنج را با آرد گندم مخلوط کرده آب جوش را کم کم اضافه کرده و خمیر درست می کنیم بعد داخل آبجوش گذاشته خمیر پخته را ورز می دهیم. (حدود 20 دقیقه در آبجوش بجوشد) بعد خمیر را بصورت نان لواش درآورده یعنی با وردنه باز می کنیم بصورت خیلی نازک و روی هر ظرفی که داشتیم می پزیم این ظرف می تواند از جنس ساج باشد یا پشت ماهی تابه یا قابلمه ای که روی گاز گرم شده است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا ماهی سفید با آب نارنج و گلپر
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    ماهی سفید پاک کرده 1عدد

    آب نارنج 1پیمانه

    گلپر ساییده 1 ق م

    آرد 1پیمانه

    کره یا روغن 3-4 قاشق

    نمک و فلفل

    طرز تهیه ماهی را چندبار پارچه کنید. آرد را با اندکی نمک و فلفل مخلوط کنید و روی ماهی بپاشید. کره را در ماهی تابه ی بزرگ در داری روی آتش ملایم داغ کنید. همین که بوی آن شنیده شد، ماهی را در ماهی تابه بگذارید. پس از 5-6 دقیقه برگردانید. پس از 5-6 دقیقه دیگر آب نارنج را روی ماهی بدهید و گلپر را روی آن بپاشید، سپس در ماهی تابه را ببندید، زیرماهی تابه شعله پخش کن بگذارید و آتش را کم کنید. پس از 25-30 دقیقه بردارید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا ماهی سفید شکم پر 
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    ماهی سفید پاک کرده 1عدد

    آلو خیسانده هسته گرفته 100گرم

    غیسی خیسانده هسته گرفته 100 گرم

    کشمش بی دانه هسته گرفته 100گرم

    مغزگردو نیم کوب 200گرم

    آب لیموی تازه 1قاشق

    رب انار نیم پیمانه

    کره 3-4 گردو

    زعفران ساییده

    نمک و فلفل

    طرز تهیه آلو و غیسی را روی تخته با کارد خرد کنید و با کشمش، مغز گردو، رب انار و اندکی نمک و فلفل در بادیه بریزید و زیر و رو کنید. فر را روی 190 درجه سانتی گراد داغ کنید. شکم ماهی را با این مایه پرکنید و با نخ پرک ببندید. روی ماهی کمی نمک و فلفل بپاشید. سینی فر را با کمی کره چرب کنید و با ماهی به مدت 50-60 دقیقه در فر بگذارید. 10 دقیقه پیش از برداشتن، باقی کره را در ظرف کوچکی روی آتش کم آب کنید. اندکی زعفران در 1قاشق آب داغ حل کنید و با آبلیمو به کره اضافه کنید و روی ماهی بدهید. با کارد زیر ماهی را از سینی آزاد کنید و با کمک دو کفگیر ماهی را از سینی بردارید و در دیس بگذارید سپس نخ آن را قیچی کنید و بکشید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا ماهی فیویج
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    ماهی سفید یک عدد

    سبزی شامل (گشنیز، نعنا و پونه ساییده شده) سه قاشق غذاخوری

     سیر سه حبه

     پیاز متوسط یک عدد

    گردو ساییده شده و کشمش از هر کدام یک پیمانه

     نمک و رب گوجه فرنگی به میزان لازم

    طرز تهیه

    شکم ماهی را تمیز کرده شسته و خشک کنید. مخلوط را در داخل شکم ماهی ریخته یک قابلمه نچسب را چرب کرده ماهی را کف قابلمه بگذارید. بقیه مخلوط را در یک ظرف فلزی ریخته وسط قابلمه قرار داده در قابلمه را محکم گذاشته و با شعله پخش کن روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا بپزد.

    تهیه مخلوط:

    کشمش را ساییده با سیر و پیاز رنده شده، رب گوجه فرنگی، گردو و سبزی مخلوط کنید. کمی نمک هم به آن بزنید.

    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا متن جن
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    گردو 200 گرم

    سینه مرغ یک عدد

    قیسی 12 عدد

    کشمش 150 گرم

    رب انار دو قاشق غذاخوری

    رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری

    گلپر به میزان لازم

    نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

    پیازداغ سه قاشق غذاخوری

    طرز تهیه ابتدا گردو را ساییده تا کاملا نرم و یک دست شود. سپس به همراه رب انار نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه ریخته و با مرغ و یک استکان آب تفت می دهیم تا گردو به روغن بیفتد. بعد از 15 دقیقه، دو لیوان آب سرد داخل قابلمه می ریزیم و با حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد. بعد از یک ساعت، تکه های مرغ را از قابلمه خارج کرده، پیازداغ، رب گوجه فرنگی قیسی و کشمش را به همراه دو لیوان آب سرد درون قابلمه می ریزیم. زمانی که گردو کمی سفت شد، مرغ و گلپر را مجددا به خورش می افزاییم. پس از 10 دقیقه خورش را از روی حرارت بر می داریم.
    نکات این خورش برای مجالس رسمی استان گیلان تهیه می شود.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا مرغ ترش
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    مرغ نصف یک عدد

    سبزی محلی یا جعفری و گشنیز 500 گرم

     تخم مرغ دو عدد

     لپه یک پیمانه

     آبلیمو به اندازه کافی

    نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

    طرز تهیه ابتدا سبزی را ریز خرد کرده و سرخ می کنیم. همزمان لپه و مرغ را در قابلمه می ریزیم تا بپزد. پس از پختن، سبزی را همراه آبلیمو به مرغ اضافه می کنیم. تخم مرغ ها را هم زده به مخلوط مرغ می افزاییم. بعد از 10 دقیقه غذا حاضر است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا مرغانه پلا
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    برنج پخته شده یک پیمانه

    تخم مرغ محلی آب پز دو عدد

    گردو پنج عدد

    پنیر لیقوان یا تبریز 50 گرم

    کره 25 گرم

    طرز تهیه گردو، مرغ و پنیر را رنده کرده به همراه کره داخل برنج پخته شده و گرم بریزید. سپس مواد را به شکل تخم مرغ در آورید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا مطنجن مرغابی
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم

    مرغابی 1عدد

    مغز گرو ساییده 5-6 پیمانه

    غیسی هسته گرفته 250 گرم

    کشمش بی دانه 250 گرم

    رب انار 3-4 قاشق

    شکر1-2 قاشق

    دارچین

    روغن

    نمک و فلفل

    طرز تهیه رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید. مرغابی و مغز گردو را با یک لیتر آب را در دیگ روی آتش ملایم بار کنید و 2ساعت بپزید تا مرغابی بپزد و گردو به روغن بنشیند. در پایان ساعت اول محلول رب انار را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید. 2-3 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید.غیسی و کشمش را 3-4 دقیقه در آن تفت دهید و اندکی دارچین بپاشید. غیسی و کشمش را به خورش اضافه کنید و بگذارید دیگ با در نیمه باز 15-20 دقیقه ریز جوش بزند. 
    نکات اگر رب انار شیرین باشد میتوانید شکر را حذف کنید با اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید. این خورش  را در گیلان با مرغابی درست میکنند، ولی مرغ هم میتوان به کار برد؛در این صورت مرغ را 35-40دقیقه پس از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید، وگرنه زیاد پخته میشود و از هم وا میرود.
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا میرزا قاسمی
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    بادنجان 4-5 عدد

    گوجه فرنگی پوست کنده خرد کرده 3-4عدد

    تخم مرغ 4-5 عدد

    سیرکوبیده 7-8 پر

    روغن

    نمک

    طرز تهیه بادنجان را روی آتش زغال یا روی شعله پخش کن اجاق گاز کباب کنید تا پوست آن بسوزد و بادنجان بوی دود بگیرد، روی تخته بیندازید، بشکافید، با قاشق گوشت آن را درآورید، ساطوری کنید و کنار بگذارید. 3-4 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید، سیر را در روغن بریزید و 1-2 دقیقه تفت بدهید، سپس بادنجان را اضافه کنید، اندکی نمک بپاشید و با کاردک چوبی 7-8 دقیقه بچرخانید. گوجه فرنگی را اضافه کنید، 3-4 چرخ بدهید، سپس در تابه را ببندید و روی آتش کم 10-15 دقیقه بپزید. درتابه را بردارید، تخم مرغ را در تابه  بشکنید، آتش را کمی تیز کنید تا تخم مرغ نیم بند شود. مایه ی درون تابه را بتراشید و 1-2 دور بچرخانید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز

     

    نام غذا نازخاتون
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم

    بادنجان قلمی 8 عدد

    گوجه فرنگی درشت  5 عدد

    آب غوره  یک دوم لیوان

    نعنای خشک یک قاشق غذا خوری

    پیاز رنده شده  3 قاشق سوپ خوری

    گل پر  یک قاشق غذاخوری

    آب انار  2 لیوان

    طرز تهیه بادنجان ها را می توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می کنیم و خوب ساطوری می کنیم. در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه فرنگی ها می ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه ها را خرد کرده و کنار می گذاریم. آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گل پر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می داریم و با گوجه فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می کنیم. 
    نکات در صورت نبودن آب انار، می توان از 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه ی مقداری شکر استفاده کرد.
    توضیحات -
    منبع سایت زنده رود

     


  • جهت استفاده از ابزارک قیمت نهاده ها در سایت یا وبلاگتان اینجا کلیک کنید