در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان سمنان

     

    ته چین کشمش و لپه     چلوگوشت سمنانی     رشته پلوی دامغانی     سبزی پلو دامغانی
    سبزی پلو سمنانی     مانی پلو     هویج پلوی دامغانی     خورش پسته
    خورش هویج و پسته     قلیه بادمجان            

     

     

    نام غذا ته چین کشمش و لپه
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم لپه  200 گرم
    کشمش  1.5 فنجان
    گوشت مرغ  1200 گرم
    زعفران  0.25 فنجان
    روغن  0.5 فنجان
    ماست ساده پر چرب  1 فنجان
    زرده تخم مرغ  3 عدد
    برنج  5 فنجان
    پیاز 1 عدد
    زردچوبه  قدری
    فلفل  قدری
    نمک  قدری
    طرز تهیه آب ماست را گرفته و آن را با زرده تخم مرغ خوب هم می زنیم. برنج را با زعفران زیاد می پزیم و کمی از آن را در مواد ماست می ریزیم(مواد ته چین نباید شل باشد). کف قابلمه روغن ریخته و با مواد ته چین کف آن را می پوشانیم و با پشت قاشق کمی فشار می دهیم تا سفت شود. کشمش را کمی سرخ می کنیم و با لپه پخته شده و پیاز سرخ شده مخلوط می کنیم. مرغ را تکه تکه کرده و لابه لای برنج می ریزیم و دم می کنیم.
    نکات برنج کمی زنده برداشته شود تا خمیر نشود .
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا چلوگوشت سمنانی
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم گردن گوسفند 1 عدد 
    برنج   به میزان لازم
    ادویه( دارچین و نمک و زعفران ) مقداری 
    طرز تهیه ابتدا برنج را جوشانده و کمی خام برمی داریم. سپس گوشت را ادویه زده و به صورت خام لای برنج قراد داده، حدود دو ساعت با شعله کم دم می کنیم تا گوشت با بخار برنج کاملاً بپزد.
    نکات به جای گوشت می توان از مرغ یا جوجه، همراه با زعفران و کره نیز استفاده نمود.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا رشته پلوی دامغانی
    شهر دامغان
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 2پیمانه(300گرم)
    گوشت گوسفندی 400گرم
    روغن مایع به میزان لازم
    پیاز خرد کرده 1عدد
    نمک، ادویه پلو و غوره به میزان لازم
    برگ مو 500گرم
    رشته پلویی 4 تا 5 پیمانه
    سیب زمینی متوسط 2عدد
    طرز تهیه برنج را بشویید و بگذارید 2ساعت با آب نیم گرم خیس بخورد. گوشت را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و گوشت و پیاز را در آن تفت دهید. حالا ادویه و مقداری آب بیفزایید و صبر کنید تا گوشت بپزد.بعد نمک،گرد غوره و تکه های گوشت را مانند دلمه لای برگ ها بپیچید و کنار بگذارید. برنج را در قابلمه ای پر از آب جوش بریزید و در آخر رشته را اضافه کنید،بعد از چند جوش آن را آبکش کنید.اینک ته دیگ سیب زمینی بچینید و رو ی آن ها را با برگ مو بپوشانید. باقیمانده برگ ها را در آب جوش بگذارید تا نرم شوند،روی سیب زمینی و برگ ها مقداری مخلوط برنج و رشته بریزید و دلمه های کوچک را روی آن بچینید.دوباره کمی برنج و رشته روی دلمه ها بریزید و برگ های نرم مو را لا به لای برنج و رشته قرار دهید و روی آن را کره بگذارید و بقیه برنج و رشته را بریزید و رویش روغن بدهید تا رشته ها به هم نچسبند. اکنون برنج را دم کنید و در دیس زیبایی بکشید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب 1000دستور آشپزی و شیرینی پزی

     

    نام غذا سبزی پلو دامغانی
    شهر دامغان
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 500 گرم 
    مرغ 1 کیلو 
    سبزی پلو 1 کیلو 
    لوبیای چشم بلبلی 200 گرم 
    بادمجان سرخ شده 1 کیلو 
    گوجه فرنگی 4 عدد 
    نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم 
    روغن به مقدار لازم 
    گردغوره2 قاشق غذاخوری 
    ادویه پلویی 1 قاشق مرباخوری
    طرز تهیه  برنج را خوب شسته و به همراه 4 قاشق نمک خیس می کنیم. لوبیا را شسته، می پزیم. مرغ را همراه یک پیاز، نمک و کمی زعفران می پزیم. سبزی را خوب پاک کرده، شسته و خرد می کنیم. بادمجان ها را سرخ می نماییم. برنج را همراه با کمی از سبزی های خرد شده آبکش می کنیم. ته قابلمه را مقداری روغن ریخته و یک تکه نان می گذاریم، کمی برنج و سبزی می ریزیم و کمی لوبیای پخته شده، سپس وسط قابلمه،بادمجان های حلقه شده و گوجه فرنگی خرد شده قرار داده و روی آن نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه و گردغوره می ریزیم. پس از آن، مرغ های پخته شده را روی بادمجان ها قرار داده و بقیه برنجف سبزی و لوبیای پخته شده را به ترتیب روی مواد می ریزیم و در آخر چند قاشق روغن روی آن می ریزیم و برنج را به مدت 1 ساعت دم می کنیم . در موقع سرو برنج را درون دیس کشیده و بادمجان ها، گوجه فرنگی و مرغ ها را روی دیس می چینیم و با برنج زعفرانی تزیین می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا سبزی پلو سمنانی
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج  450 گرم
    تره  200 گرم
    گشنیز  200 گرم
    شوید یا شبت  200 گرم
    جعفری ساطوری شده  200 گرم
    سیر  100 گرم
    گوشت ماهیچه گوسفندی  400 گرم
    ماهی  400 گرم
    زعفران  0.25 فنجان
    زردچوبه  قدری
    فلفل  قدری
    نمک  قدری
    طرز تهیه سبزی ها را پاک کرده و خرد می کنیم(از سیر تازه با ساقه سبز آن استفاده می کنیم. هرچه سیر آن بیشتر باشد، خوشمزه تر می شود. در صورت نبودن سیر تازه یک بوته سیر را خرد و استفاده می کنیم). برنج را آبکش کرده، در قابلمه ریخته و لابه لای آن سیر و سبزیجات تازه و خرد شده می ریزیم. هرگاه کمی که دم گرفت، آب، روغن و زعفران روی آن می دهیم تا کاملا دم بکشد. سبزی پلو را با ماهیچه آبدار یا ماهی سرخ شده سرو می کنیم .
    نکات چون سبزیجات کمی آبدار هستند برنج را باید زنده تر بردایم تا خمیر نشود.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا مانی پلو
    شهر دامغان
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 500 گرم 
    لپه پخته 150 گرم 
    زرشک 150 گرم 
    کشمش 250 گرم 
    رشته پلوئی 200 گرم 
    پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
    زیره پلوئی 1 قاشق غذاخوری 
    روغن مایع 3 قاشق غذاخوری 
    مرغ یا گوشت 300 گرم 
    نمک به میزان لازم
    زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری 
    شکر 1 قاشق غذاخوری
    طرز تهیه آب را جوش آورده و برنج را در آن می ریزیم و طبق معمول می جوشانیم، اواخر پخت رشته پلویی و بعد از چند دقیقه لپه پخته را اضافه کرده و 1 لیوان آب سرد برای قد کشیدن برنج در آن می ریزیم و برنج را آبکش می کنیم. پیاز داغ، زیره پلویی و چند قاشق زعفران آب کرده را مخلوط کرده، روی برنج ریخته و آن را دم می کنیم. در این فاصله زرشک را با کمی شکر سرخ می کنیم، هم چنین کشمش را نیز سرخ می نماییم. مرغ را نیز با کمی زعفران و روغن تفت داده و آماده می کنیم. بعد از دم کشیدن برنج را با کشمش و زرشک سرخ شده و مرغ و زیره مخلوط کرده، تزیین می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا هویج پلوی دامغانی
    شهر دامغان
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 4پیمانه(600گرم)
    گوشت گوسفندی 500گرم
    پیاز داغ 2 ق س
    فلفل سیاه به میزان لازم
    زردچوبه به میزان لازم
    زعفران به میزان لازم
    هویج 250گرم
    گلاب 1 ق س
    شکر 3 ق س
    نمک به میزان لازم
    رب انار 2 ق س
    بادمجان کوچک 8عدد
    برگ مو نیم کیلو
    طرز تهیه مقداری روغن در قابلمه بریزید و گوشت را همراه پیاز داغ در آن تفت دهید. فلفل،زردچوبه، 2 قاشق از زعفران و 3پیمانه آب بیفزایید و صبر کنید تا گوشت بپزد.سپس هویج را خلال کنید و در ظرفی پر از آب جوش بریزید.حالا گلاب و شکر را اضافه کنید و بعد از 3 تا 4 جوش هویج را آبکش کنید.اکنون نمک و یک قاشق رب انار به گوشت بیفزایید.اینک یک لیوان از آبگوشت را جدا نمایید و کنار بگذارید. بادمجان ها را سرخ کنید و یک طرف آن را برش بزنید.برگ ها را 2 تا 3 تکه کنید و بگذارید همراه با آبگوشت،نرم و حجم آن کم شود.کمی کره همراه با رب انار به برگ ها بیفزایید و داخل بادمجان ها را با برگ ها پر سازید. حالا را برنج را آبکش کنید و  هویج و گوشت  را لای برنج بگذارید و روی آن گرد غوره بپاشید. اینک بادمجان ها را روی برنج بچینید و دوباره گرد غوره بپاشید. بعد زعفران حل کرده بریزید و برنج را دم کنید. سپس برنج را در دیس زیبایی بکشید و میل نمایید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع کتاب 1000دستور آشپزی و شیرینی پزی

     

    نام غذا خورش پسته
    شهر دامغان
    گروه خورش
    مواد لازم پسته آسیاب شده 400گرم
     پیاز سرخ شده پک اعدد متوسط
     آلو بخارا 200کرم
     رب انار نصف قاشق غذا
     روغن برای سرخ کردن پیاز ها و آلو به میزان لازم
     گوشت گوسفند یا گاو 200 گرم
     گردو آسیاب شده 100 گرم
     آبغورجهت مزه دار کردن میزان لازم
     کدو 300گرم
     آب میزان لازم
     نمک و فلفل میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا پیاز را داخل قابلمه ریخته، تفت می دهیم. سپس پسته و گردو را به آن افزوده، تفت می دهیم. داخل قابلمه آب ریخته و اجازه می دهیم تا کم کم جوش بیاید و به روغن بنشیند. در ظرف دیگری گوشت را با پیاز و نمک می پزیم و در حین پخت به مواد می افزاییم. کدو را آبپز کرده و خوب می کوبیم و به خورش اضافه می کنیم. پس از آنکه خورش خوب به روغن نشست، آلوها را با رب و روغن سرخ کرده و به مواد می افزاییم و می گذاریم خوب بپزد. در آخر تقریبا 5 دقیقه به سرو غذا، آبغوره، نمک و فلفل را می افزاییم. 
    نکات در حقیقت این خورش مانند خورش گردو طبخ می شود با این تفاوت که به جای گردو، پسته است. رنگ خورش سبز بوده و با ذائقه بسیاری از مردم سازگار خواهد بود.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا خورش هویج و پسته
    شهر دامغان
    گروه خورش
    مواد لازم سینه مرغ 500 گرم
    پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری
    زعفران دم کرده  2 قاشق چایخوری
    نمک و فلفل به مقدار کافی
    شکر 2 قاشق غذا خوری
    آب غوره ½ لیوان
    روغن حیوانی 1 قاشق غذا خوری
    خلال پسته به مقدار کافی
    طرز تهیه هویج ها را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم. سینه مرغ را خرد کرده و همراه پیاز سرخ می کنیم. سپس هویج، زعفران، نمک، فلفل، شکر و آب غوره را به آن اضافه می کنیم. بعد از آماده شدن خورش از خلال پسته برای تزیین استفاده می نماییم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا قلیه بادمجان
    شهر گرمسار
    گروه خورش
    مواد لازم بادمجان4عدد
    نمک به میزان لازم
    روغن به میزان لازم
    گوجه فرنگی4تا5عدد
    پیاز درشت1عدد
    لوبیا چشم بلبلی تازه خرد کرده یک و نیم پیمانه
    سیر له کرده 4حبه
    نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.بعد نمک بزنید و در مقداری روغن سرخ نمایید.گوجه فرنگی ها را نیز خرد کنید.در قابلمه ی مناسبی مقداری روغن بریزید و پیاز را کمی تفت دهید تا سبک شود.سپس لوبیا را بیفزایید و تفت دهید.آن گاه گوجه فرنگی،سیر و ادویه را بیفزایید و با هم کمی تفت دهید.حالا بادمجان ها را رویش بچینید.بعد به مقدار 250 میلی لیتر آب به خوراک اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید.پس از جوش آمدن حرارت را کم کنید تا خوراک جا بیفتد و آبش به اندازه آب خورش شود اینک قلیه را در ظرف مناسبی بکشید و میل نمایید.
    نکات اگر لوبیا چشم بلبلی تازه در دسترس نبود میتوانید از لوبیا چشم بلبلی بسته بندی شده استفاده کنید. 
    توضیحات -
    منبع کتاب 1000دستور آشپزی و شیرینی پزی