در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان سیستان و بلوچستان

     

    اشکنه عدس     کاله جوش     کورَک آپ(اشکنه غوره)     برنج و طباحه
    بریانی مرغ     انباغ     دوغ پا      

     

     

    نام غذا اشکنه عدس
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم عدس 5/1 پیمانه
    رب 5/1 ق س
    پیاز 1عدد
    نمک و فلفل به میزان لازم
    آرد 2ق س
    زردچوبه 1ق چ
    آچار(زیره،گشنیز و بلغور گندم) 2ق س
    آبلیمو به میزان دلخواه
    آب 3 لیوان
    طرز تهیه عدس را بپزید و با گوشتکوب بکوبید. پیاز را تفت داده و نمک،فلفل،زردچوبه،آرد و آچار را اضافه کرده و تفت دهید تا آرد طلایی رنگ شود. سپس عدس  و آب را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا غذا ته نگیرد. حالا رب را  هم اضافه کنید و بگذارید غذا جا بیفتد. پس از جا افتادن آبلیو را اضافه کنید سپس غذا را سرو کرده و تزئین نمایید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا کاله جوش
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم کشک  1 فنجان
    روغن  2 عدد
    پیاز  1 عدد
    نعناع  0.5 قاشق سوپخوری
    گردو  0.5 فنجان
    آب  2 فنجان
    نان لواش  4 عدد
    زردچوبه  قدری
    نمک  قدری
    طرز تهیه روغن را در قابلمه ریخته و با حرارت ملایم خلال پیاز خرد شده را سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود. مغز گردوی خرد شده را اضافه کرده و کمی آنها را سرخ می کنیم. سپس نعنا، نمک و زرد چوبه را می ریزیم و کمی آنها را با حرارت ملایم سرخ می کنیم. اکنون دو پیمانه آب را روی آنها می ریزیم، زمانی که آب جوش آمد، کشک(ساییده شده) را می ریزیم و هم می زنیم. قبل از آن که کشک جوش بیاید، غذا را از روی حرارت برداشته و با نان، پیاز و ریحان سرو می نماییم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا کورَک آپ (اشکنه غوره)
    شهر سراوان
    گروه آبگوشت
    مواد لازم غوره تازه 1کیلو
    ریحان سبز نیم کیلو
    نمک 1ق س
    زردچوبه 1ق چ
    پیاز نگینی خرد شده متوسط 1عدد
    فلفل سبز تازه تند 10 عدد
    روغن نصف پیمانه
    آب ولرم 4 لیوان
    طرز تهیه ابتدا غوره ها را در هاون بکوبید و آب آن را از تفاله جدا کنید.به طوری که یک مایع صاف و بدو تفاله داشته باشید.با یک پارچه توری  یا الک فلزی میتوانید این کار را انجام دهید. بعد ریحان ها را هم در هاون بکوبید و آب آن را از تفاله های آن جدا کنید. اکنون فلفل را هم بکوبید و با آب غوره و ریحان مخلوط کنید.بازهم باید عملیات صاف کردن را انجام دهید. در تابه مقداری روغن بریزید ،پیاز نگینی را سرخ کنید و نمک و زردچوبه بزنید. بعد 4لیوان آب درون آن بریزید تا جوش بیاید.حالا مخلوط آب غوره،آب ریحان  و فلفل را به بقیه مواد د رحال جوش اضافه کنید و بعد از چند قل قابلمه را از روی حرارت بردارید و غذا را سرو کنید.
    نکات اگر غوره پیدا نکردید میتوانید از آب غوره تازه استفاده کنید. اگر از آب غوره استفاده کردید باید حواستان به میزان نمک غذایتان باشد.
    اگر دوس داشتید میتوانید یک حبه سیر هم همراه پیاز خرد و سرخ کنید.
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا برنج و طباحه
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم گوشت بره با دنبه 1کیلو
    نمک و زردچوبه به اندازه کافی
    برنج5/1 کیلو
    لوبیا چشم بلبلی 700گرم
    روغن به میزان لازم
    پیاز1عدد
    طرز تهیه پیش از تهیه ی غذا:
    گوشت بره را به تکه های متوسط خرد کنید و خوب بشویید و بگذارید آبش برود. حالا گوشت ها را با چاقو چاک چاک کنید و لابه لای آن نمک و زردچ.به بریزید و با دست روی آن بکشید  تا همه جای آن به خوبی پر از ادویه شود. پس از این که گوشت ها را خوب نمک سود کردید در یک جای تاریک و سرد و با یک ریسه از طناب آویزان کنید و به مدت یک ماه ونیم بگذارید تا خوب خشک شود. بعد از این که خوب خشک شد گوشت ها را جمع کنید و در فریزر بگذارید.
    طرز تهیه غذا:
    ابتدا باید گوشت طباحه را به مدت دو ساعت خیس کنید تا نمک اضافی آن برود.حالا پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. وقتی پیاز طلایی شد گوشت طباحه را به آن اضافه کنید و تفت دهید.بعد به آن آب جوش و نمک را اضافه کنید تا گوشت خوب پخته شود. لوبیا چشم بلبلی را بگذارید خوب بپزد. وقتی گوشت خوب پخت به مقداری که برنج پخته شود در قابلمه آب بریزید، وقتی به جوش آمد برنجی را که از قبل خیس کرده اید به همراه لوبیای پخته به آن اضافه کنید.وقتی کاملا آب برنج خشک شد روغن داغ شده را روی آن بریزید و بعد روی شعله کم دم کنید.وقتی دو کشید با ترشی انبه و ماست محلی سرو کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا بریانی مرغ
    شهر سراوان
    گروه پلو
    مواد لازم مرغ 1عدد
    پیاز بزرگ 1عدد
    سیب زمینی درشت خرد شده 2پیمانه
    سیرله شده 3حبه
    زنجبیل تازه رنده شده 1 ق م
    گوجه فرنگی خرد شده 3 عدد
    آلو خورشی 250 گرم
    گشنیز تازه خرد شده 1پیمانه
    زعفران دم کرده نصف پیمانه
    ماست پرچرب 1پیمانه
    فلفل سبز تند 3عدد
    روغن به میزان لازم
    چوب دارچین 3 عدد
    هل سبز 4عدد
    هل سیاه 3عدد
    میخک 5عدد
    زیره سبز و سیاه 1ق س
    تخم گشنیز نیم کوب 1 ق س
    پودر فلفل 1 ق م
    ادویه گرام ماسالا 1 ق س
    نعنای تازه خرد شده 1 ق س
    پیازداغ 1پیمانه
    برنج باسماتی 700گرم
    آبلیمو 1 ق س
    طرز تهیه ابتدا مرغ را تکه تکه کرده، در یک کاسه گود بریزید. بعد ماست،ادویه گرام ماسالا،نصف زعفران،سیر له شده،زنجبیل،سیب زمینی ها، نمک و زردچوبه را با یک قاشق سوپ خوری آبلیمو مخلوط کرده و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار بدهید. حالا پیاز را خلالی نازک خرد کنید و در قابلمه بزرگی به میزان لازم روغن بریزید.وقتی روغن داغ شد چوب دارچین،زیره ها تخم گشنیز،هل سیاه،میخک،آلوها،پودر فلفل قرمز،نمک و زردچوبه را خوب تفت دهید.پیاز و فلفل سبزها را اضافه کنید. وقتی سبک و طلایی شد مرغ را با تمام مواد آن اضافه کرده و خوب سرخ کنید. بعد گوجه ها را اضافه و شعله را کم کنید.در قابلمه را هم بگذارید تا مرغ پخته و به روغن بیفتد. برای آبکش کردن برنج،آب را با زردچوبه،نمک،چوب دارچین و هل سبز بگذارید جوش وبیاید وقتی که جوش آمد برنج را اضافه کرده بعد از 5 دقیقه  آبکش کنید. در کف دیگ بزرگی مقداری روغن بریزید،ابتدا برنج را ریخته  و بعد کمی از مواد مرغ و دوباره برنج و ... این کار را ادامه دهید تا وقتی که لایه آخر برنج باشد.روی برنج،زعفران، پیازداغ و نعنا  و گشنیز تازه بریزید و در قابلمه را با آلومینیوم پوشانده تا به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا انباغ
    شهر چابهار
    گروه خوراک
    مواد لازم سینه مرغ 2عدد
    شنبلیله 300 گرم
    پیاز2عدد
    سیر3حبه 
    نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سینه مرغ را بگذارید نیم پز شود. بعد از روی حرارت بردارید و ریش ریشش کنید. شنبلیله را ریز خرد کرده و با سیری که نگینی خرد شده،سرخ کنید. حالا مرغ ریش ریش شده را داخل ظرف بریزید و سیر و شنبلیله را هم اضافه کنید. نمک و فلفل و زردچوبه را هم روی مواد بریزید و خوب هم بزنید. بعد از 10 دقیقه که خوب مواد را هم زدید انباغ شما آماده است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا دوغ پا
    شهر زاهدان
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت گوساله  300 گرم   
    لپه   1 لیوان  
    پیاز خرد شده    1 لیوان   
    رب گوجه فرنگی   2 قاشق غذاخوری   
    دوغ  6 لیوان  
    روغن آفتابگردان    به میزان لازم   
    نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران  به میزان لازم
    طرز تهیه پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و بعد از افزودن ادویه ها(البته به غیر از زعفران) و رب، تکه های گوشت و لپه را اضافه کنید. پس از چند بار هم زدن به جای آب دوغ به مواد افزوده و اجازه دهید تا کاملا پخته شوند. پس از پخت، دوغ پا را همراه برنج سرو کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع انجمن تخصصی دانلود رایگان