در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان قزوین

     

    آش انار     انه رز     بادنجان پلو     باقلوا لوزی قزوین
    دیماج     شیرینی (نان چایی)     شیرینی توت     قیمه نثار(قیمه نساء)
    کله جوش یرک     کوفته مرغ     نان برنجی     نان قندی
    نان نخودی                  

     

     

    نام غذا آش انار
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم برنج یک پیمانه
    بلغور یک پیمانه
    لپه یک پیمانه
    گردو خردشده یک پیمانه
    سبزی خرد شده شامل؛ اسفناج، جعفری، تره، گشنیز و نعنا یک کیلوگرم
    پیاز سرخ شده نصف پیمانه
    آب انار شش پیمانه
    گلپر دو قاشق سوپخوری
     چغندر خرد شده یک پیمانه
    گوشت قلقلی سرخ شده 250 گرم
    سماق دو قاشق غذاخوری
    نعنا داغ نصف پیمانه
    نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه بلغور، برنج، لپه و پیاز را در قابلمه ریخته تا بپزد، سپس سبزی خردشده و آب انار را داخل آن ریخته و بعد چغندر خرد شده را می ریزیم. نمک، فلفل، سماق و گردو را اضافه می کنیم تا کاملا جا بیفتد. آن گاه گوشت قلقلی را در آش ریخته و گلپر را می افزاییم تا آش آماده شود.
    نکات -
    توضیحات این غذا از جمله غذاهای روستاهای اطراف الموت یرک(قزوین) می باشد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا انه رز
    شهر -
    گروه  خورش
    مواد لازم گوشت گوسفندی 500 گرم
    گردو چرخ کرده دو پیمانه
    لوبیا چیتی  یک پیمانه
     پیاز رنده شده یک عدد
     رب انارسه قاشق غذاخوری
    رب آلو سه قاشق غذاخوری
     نمک، فلفل و زردچوبه میزان لازم
     آب و روغن به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا پیاز رنده شده را به همراه زردچوبه در روغن تفت داده سپس گوشت را تکه تکه کرده و در آن ریخته و تفت می دهیم. گردو را نیز به مواد افزوده  همه را با هم تفت می دهیم. لوبیا چیتی را به همراه پنج لیوان آب به مواد اضافه کرده تا آرام بپزد. وقتی که یک ساعت از طبخ خورش باقیمانده بود رب آلو، رب انار، نمک و فلفل را افزوده و می گذاریم تا کاملا پخته شده و خورش جا بیفتد.
    نکات بر حسب ذائقه می توانید به این خورش شکر و آبلیمو اضافه کنید.
    لوبیاچیتی را حتما قبل از پخت خیسانده و در آغاز پخت همزمان با گردو و گوشت اضافه کنید تا کاملا بپزد.
    توضیحات این غذا از جمله غذاهای روستاهای اطراف الموت می باشد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا  بادنجان پلو
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج یک کیلوگرم 
    بادنجان حلقه شده یک کیلوگرم 
    پیاز سرخ شده یک پیمانه
    گوشت چرخ کرده 500 گرم
    گوجه فرنگی حلقه شده دو پیمانه یا پنج عدد
    رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
    روغن نصف پیمانه
    نمک، ادویه و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه بادنجان ها را سرخ کرده و کنار می گذاریم سپس با پیاز داغ و کمی گوجه فرنگی، گوشت  را تفت می دهیم. می توانیم به همان گوشت سر خ شده، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنیم سپس برنج را شسته آبکش کرده و از ته قابلمه لابه لای آن گوشت، بادنجان و گوجه فرنگی را قرار داده و نصف لیوان روغن و آب ریخته و آن را دم می کنیم.
    نکات -
    توضیحات این غذا از جمله غذاهای محلی روستای یرک می باشد.
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا باقلوا لوزی قزوین
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم

    مواد لازم برای خمیر:
    آب ولرم  ۶قاشق غذاخوری
    روغن آب کرده ۳قاشق غذاخوری
    زرده تخم مرغ ۱عدد
    آرد به مقدار لازم
    مواد میانی:

    قند بادام  ۲کیلو
    پودر پسته ۳۵۰گرم
    پودر زعفران ۴قاشق (چایخوری)
    پودر هل۲قاشق (سوپخوری)
    روغن آب کرده مقداری

    مواد لازم برای شربت باقلوا:
    آب  ۲پیمانه
    شکر ۱پیمانه
    گلاب یک دوم پیمانه

    طرز تهیه

    روغن آب کرده،آب ولرم و زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کرده سپس به تدریج  آرد را اضافه می کنیم تا به شکل خمیر دربیاید و چسبندگی خمیر هم از بین برود.سطح صافی را انتخاب می کنیم  و آن را آرد پاشی می نماییم. سپس با قسمت نازک وردنه  خمیر را باز می کنیم تا لواش روی باقلوا نازک شود. . ابتدا یک  لایه از خمیر را روی چوب می آوریم سپس  به کمک انگشت ها خمیر را از وسط  به انتهای آن هدایت می کنیم به این ترتیب کلفتی خمیر از وسط به اطراف کشیده می شود.. اکنون  مقداری  کف تابه را چرب کرده و خمیر را در تابه می اندازیم و بعد اضافه های خمیر را با چاقو می بریم.(دیواره های تابه نیازی به خمیر ندارد) .قند بادام را برمی داریم و بعد تمام سطح خمیر را با قند بادام می پوشانیم و روی آن را صاف می کنیم . مقداری  از قند بادام رابرمی داریم و با پودر زعفران مخلوط می کنیم.قند بادام زعفرانی را روی قند بادام قبلی ریخته  و آن را صاف می کنیم. در مرحله بعدی روی قندبادام زعفرانی دوباره قند بادام ساده می ریزیم و بعد از پهن کردن برای این که وسطش یک خط هل بیفتد تقریبا به اندازه یک ورق نازک با یک الک کوچک روی قند بادام الک می کنیم  و دوباره بادام ساده  را روی آن می ریزیم. در مرحله آخر پودر پسته رو می ریزیم و با دست پهنش می کنیم.حالا با گوشت کوب(که کفش کاملا صاف باشد) به آرامی شروع به کوبیدن می کنیم و سپس درمرحله بعدی  محکمتر می کوبیم . برای این که متوجه شویم چه مقدار کوبیدن کافیست باید انگشت را داخلش فشاردهیم اگرجای انگشتمان یک مقدار بماند ولی به راحتی داخل باقلوا فرو نرود میزان فشار کوبیدن کافی بوده است. پس از طی این مراحل  1تا ۲قاشق غذاخوری روغن آب کرده  و روی پودر پسته می ریزیم و سپس لواش دوم را آرام رویش  قرار می دهیم و از یک طرف کاملا با انگشت خمیر را به دور تابه باقلوا می چسبانیم و در آخر با چاقو اضافات خمیر رامی بریم.اکنون  از یک مقوا با عرض ۲سانت استفاده می کنیم ، مقداری تابه را کج کرده و مقوا را در کنج تابه قرار می دهیم (در این مرحله اندازه گل باقلوا را به سلیقه خودمان می زنیم.)وقتی که برش های لوزی شکل را زدیم ،روی هر لوزی را خلال پسته قرار می دهیم . بعد به اندازه حدودا نصف ملاقه روغن آب کرده(ولرم)روی باقلوا می ریزیم (البته باز این مقدار بستگی به اندازه تابه باقلوا دارد) و در طبقه وسط فربا حرارت کم به مدت نیم ساعت قرار می دهیم.  گاهی هم در فر را باز و تابه را می چرخانیم. پس از نیم ساعت دوم یک سینی روی تابه قرار می دهیم تا روی باقلوایمان تیره نشود.(باز این زمان بستگی به اندازه تابه دارداگر بزرگتر باشدبه زمان بیشتری نیاز دارد.)سپس آن را از فر درمی آوریم و روی آن به مدت 10دقیقه یک سینی می گذاریم. بعد به اندازه ۱ملاقه(البته این مقدار بستگی به سایز تابه دارد)شربت ولرم که از قبل درست کرده ایم  را روی آن می ریزیم و در تابه را می گذاریم تا ۱شب بماند.بعد با چاقو آن را از تابه  جدا کرده و در ظرف موردنظر می چینیم البته باید دردار باشه تا خشک نشود.

    طرز تهیه شربت باقلوا:

    ابتدا آب و شکر را روی حرارت می گذاریم و پس از  یکی الی دو جوش ،گلاب را اضافه کرده و پس از ۱دقیقه  آن را از روی حرارت برمی داریم. 

    نکات

    شربت باقلوا نباید غلیظ شود چون هم شکرک می زند و هم باعث سفت شدن باقلوایمان می شود.
    ترتیب ریختن مواد بستگی به خودمان دارد.

    حتما15 دقیقه  قبل فر را روشن کنید.

    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا

     

    نام غذا دیماج
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم نان خشک کوبیده 6 پیمانه
     پنیر تبریز خرد شده 300 گرم
    خیار2عدد
    سبزی خوردن ریز خرد شده نیم کیلو
    شامل (تره ، شوید ، گشنیز ،پیازچه و ....)
    کره 50 گرم
    پیاز داغ یک لیوان
    گردوی خرد شده یک لیوان
    دوغ یا آب یک چهارم پیمانه
    طرز تهیه ابتدا نان لواش ها را که از قبل خشک کرده ایم در هاون یا آسیاب کوبیده و خرد می کنیم (اندازه نان ها باید در حد نگینی باشد.)
     بعد در ظرفی ریخته و مقداری آب یا دوغ روی نان ها پاشیده و با دست مرتب هم زده و ورز می دهیم مقدار آب یا دوغ باید به حدی باشد که هنگام ورز دادن مخلوط کمی حالت چسبندگی پیدا کند البته مراقب باشید خمیر نشود . همه مواد مثل سبزی و پنیر و خیار و گردو را نگینی خرد می کنیم. سپس همه مواد را به نان های ورز داده شده اضافه می کنیم و خوب باهم مخلوط می کنیم
     در مرحله آخر پیاز داغ  را با روغن خودش و کره آب شده را نیز اضافه کرده و مخلوط می کنیم بعد در ظرف را با پارچه تمیز یا پلاستیک پوشانده تا مواد خوب جا بیفتد.نهایتا با دست به اندازه نارنگی از مواد برداشته و در دست شکل می دهیم .
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روز منو

     

    نام غذا شیرینی (نان چایی)
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم

    آرد  ۲کیلو
    پودر قند  ۵۰۰گرم
    روغن جامد ۱کیلو
    زرده تخم مرغ  ۶عدد
    بکینگ پودر 1قاشق (مرباخوری)
    پودر هل  ۱قاشق (غذاخوری سرپر)
    ماست پرچرب ۳۵۰گرم

    مواد برای رویه شیرینی:
    زرده تخم مرغ ۳عدد
    زعفران  یک دوم (قاشق چایخوری)
    خامه ۱قاشق (چایخوری)
    کنجد  به مقدار لازم

    طرز تهیه روغن جامد و پودر قند را در کاسه ای میریزیم و خوب با همزن میزنیم تا یکدست و کرم رنگ شود.بعد از اینکه خوب یکدست شدند پودر هل و زرده های تخم مرغ(در صورت تمایل رنده پوست پرتقال)را هم اضافه و دوباره کرده وبا همزن شروع میکنیم به همزدن تا خوب با هم مخلوط شوند.ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم.بعد از مخلوط کردن ماست ،آرد را کم کم اضافه کرده و با دست مخلوط میکنیم و کمی هم ورز میدهیم.خمیر را به صورت گلوله درمی آوریم و بعد روی خمیر رامیپوشانیم و نیم ساعت استراحت میدهیم. در این فاصله تا خمیر استراحت کند زرده تخم مرغ،زعفران و خامه رادر ظرفی میریزیم و هم میزنیم تا خوب با هم مخلوط بشوند. خمیر را در سطح صافی با وردانه باز  کرده و قالب میزنیم سپس در سینی فر میچینیم و حالا از مخلوط زرده روی شیرینی ها میمالیم و بعد هم مقداری کنجد روی آن  میریزیم و بعد در طبقه وسط فر با دمای ۱۷۰درجه قرار میدهیم.(اگه خواستیدروی شیرینی هایتان خوشرنگ تر شود  گریل را روشن کنید.)
    نکات حتما 15 دقیقه قبل فر را روشن کنید تا گرم شود.
    حتما آرد و پودر قند رو الک کنید.
    شیرینی ها رادر ظرف دربسته و در جای خنک قرار بدهید.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا

     

    نام غذا شیرینی توت
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم پودر بادام ۵۰۰گرم
    پودر قند ۵۰۰گرم
    گلاب به مقدار لازم
    پودر هل 1قاشق چایخوری سر پر
    شکر ۵۰گرم
    خلال پسته  ۵۰گرم
    طرز تهیه ابتدا پودر بادام  و پودر قند را با هم مخلوط میکنیم.برای توت سفید پودر هل را اضافه کرده و خوب هم میزنیم بعد گلاب را کم کم اضافه  کرده و با پشت قاشق کاملا مواد را یکدست کنید. برای توت زعفرانی زعفران را دم کرده،گلاب را کم کم اضافه کنید و باپشت قاشق کاملا یکدست کنید. برای توت شاتوتی شربت شاتوت را کم کم اضافه و دوباره با پشت قاشق کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس از مواد برداشته و در دست گرد کنید.سپس به شکل اشک در آورده و یک عدد خلال پسته در آن فرو کرده و در شکر درشت بغلتانید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا

     

    نام غذا قیمه نثار(قیمه نساء)
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم گوشت خورشتی 400 گرم 
    زرشک1 استکان
    خلال بادام 5 قاشق غذاخوری 
    رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
    کره به مقدار لازم 
    فلفل سیاه،زرد چوبه،دارچین به مقدار لازم
    زعفران آب کرده به مقدار لازم
    برنج 4 پیمانه
    پیاز  2 عدد متوسط
    پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
    طرز تهیه ابتدا پیاز را با رنده درشت رنده میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و بعد زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و بعد گوشت را به اندازه گوشت قیمه ای یعنی کوچک خرد کرده و به پیازها اضافه کرده و کمی تفت میدهیم و بعد فلفل سیاه و نصفی از دارچینی که مد نظرمان هست  را به آن اضافه میکنیم و بعد از آن رب را اضافه کرده و کمی سرخ میکنیم و آب میریزیم و میگذاریم که بپزد و در آخر که پخت باید خیلی کم آب داشته باشد و در آخر نصف دیگر از دارچین و نصفی از زعفرانمان را اضافه میکنیم،که عطر و بوی آن در موادمان بماند.
    خلال بادام را چند باری شسته و آبش را بیرون میریزیم و بعد دوباره مقداری آب داخل آن میریزیم و به مدت 30 دقیقه میگذاریم در آب بماند تا کمی نرم شود و بعد از آن در کمی کره تفتش میدهیم و به مواد بالا اضافه کرده و میگذاریم با مواد بالا یک قولی بخورد.
    زرشک را هم پاک کرده، شسته  و کمی آب رویش میریزیم و میگذاریم 5 دقیقه در آب سرد خیس بخورد و آبش را خالی کرده و 1 قاشق غذاخوری به آن شکر اضافه کرده و در کمی روغن تفتش میدهیم،(نباید زیاد زرشک را تفت بدهیم چون سریع میسوزد)و کنار میگذاریم.برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب ولرم و نمک خیس می کنیم.قابلمه مناسبی را آب کرده و میگذاریم جوش بیاید و بعد آب و نمک برنج را خالی می کنیم و برنج را در آب جوش میریزیم.در فاصله جوشیدن گاهی کف آن را بر میداریم.مقداری روغن هنگام جوشیدن داخل برنجمان میریزیم،زمان آبکش کردن برنج زمانی هست که دانه های برنج را در دست له کردیم،مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را  آبکش می کنیم .در ته دیگ مقداری روغن می ریزیم و برنج را روی آن می ریزیم و اگر دوست داشتید ته دیگ شما سیب زمینی باشد،چند عدد سیب زمینی را پوست کنید و ورقه ورقه های کلفت برش دهید و کف قابلمه بچینید . بعد برنج را میریزیم داخل قابلمه و چند تا حفره با قاشق داخل برنجمان ایجاد میکنیم تا برنجمان خفه نشود و زود تر بخار کند. بعد از 5 تا 6 دقیقه آب روغن درست کرده و روی سطح برنج می ریزیم و وقتی پلویمان بخار کرد،روی آن دم کنی میگذاریم.
    وقتی پلو آماده شد چند کفگیر از پلو و مقداری از مواد گوشتی را رویش میدهیم و در آخر با باقی موادمان و زرشک و زعفران و پیاز داغ،روی آن را تزئین میکنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ آشپزی سنتی و محلی

     

    نام غذا کله جوش یرک
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم گوشت چرخ کرده 500 گرم
     پیاز سرخ و گردوی خرد شده از هر کدام 100 گرم
     مرزه، نعنا و ترخان یک قاشق سوپخوری
     تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
    روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم 
     کشک 150 گرم
    طرز تهیه اول گوشت چرخ کرده را با نمک، ادویه و پیاز رنده شده مخلوط کرده و با پیاز سرخ شده تفت دهید. سپس سبزی های خشک را ریخته دو تا سه پیمانه آب اضافه کرده تا بجوشد وقتی آب آن نصف شد کشک و گردو را بریزید و از روی حرارت بردارید. کله جوش آماده است می توانید آن را با نان سنگک یا بربری میل کنید.
    نکات -
    توضیحات این غذا از جمله غذاهای محلی روستای یرک می باشد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا کوفته مرغ
    شهر  
    گروه کوفته
    مواد لازم سینه مرغ پخته شده 2پیمانه
    تخم مرغ 2عدد
    نان خشک کوبیده شده 1پیمانه
    کره100گرم
    آب گوشت 2پیمانه
    نمک،فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه سینه مرغ را که از قبل پخته و چرخ کرده اید با نان خشک کوبیده شده و نرم شده مخلوط کنید.کره را آب کنید و تخم مرغ ها را اضافه کرده و خوب هم بزنید.مایه باید به شکل خمیر سفتی که به دست نچسبد،در بیاید. آب گوشت را در ظرفی بریزید و روی حرارت بگذارید و کمی نمک بزنید تا جوش بیاید.بعد از مایه گلوله هایی به اندازه یک تخم مرغ بردارید و با دست به شکل بیضی درست کنید و داخل آب درحال جوش بریزید.اگر مایه در آب وارفت یک زرده تخم مرغ به مایه اضافه کنید.یک ساعت وقت کافی است تا کوفته های شما خوب بپزند.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا نان برنجی
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم آرد برنج  ۱کیلو
    پودر قند ۲۵۰گرم
    روغن جامد ۵۰۰گرم
    تخم مرغ  ۴عدد(۲عددکامل و ۲  عددزرده)
    پودر هل  ۱قاشق مرباخوری
    گلاب ۱استکان کوچک
    طرز تهیه روغن جامد،تخم مرغ ، پودر هل و گلاب را با هم مخلوط میکنیم.تا صاف و یکدست شوند.پودر قند را کم کم اضافه و مخلوط میکنیم و ورز میدهیم تا کاملا نرم و لطیف شود.در مرحله آخر هم آرد برنج را کم کم اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا خمیر نرم شود و چسبندگی پیدا کند.خمیر ورز داده شده را به صورت چند گلوله درآورده و روی آنرا با کیسه فریزر میپوشانیم و در جای خنک قرار داده به مدت ۲۴ساعت تا خمیر استراحت کند.بعد از ۲۴ساعت دوباره خمیر را کمی ورز میدهیم و شروع میکنیم به قالب زدن به اندازه ۱فندق از خمیر برداشته در دست گرد میکنیم و قالب میزنیم.بعد از قالب زدن  آن رادر  طبقه وسط فر به مدت ۱۰تا۱۵دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد میگذاریم.
    نکات پودر قند را از حریر رد کنید
    آرد برنج را از حریر رد کنید.
    این شیرینی را میتوانید زعفرانی هم درست کنید به اینصورت که(خمیر را به دو قسمت تقسیم کنیدبعد از شب قبل ۲/۱استکان گلاب+۲/۱قاشق چایخوری پودر زعفران را با هم مخلوط و بگذارید تا ۱شب در دمای آشپزخانه بماند تا رنگ بگیرد بعد کم کم به خمیر اضافه کنید تا به رنگ مورد دلخواهتان برسد.)
    حتما فر را ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا

     

    نام غذا نان قندی
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم آرد صرفه ۱کیلو
    پودر شکر ۵۰۰گرم
    روغن جامد۵۰۰گرم
    پودر هل ۱قاشق مرباخوری
    بکینگ پودر  ۱قاشق مرباخوری
    خشخاش  به مقدار لازم
    طرز تهیه روغن جامد و پودرهل را با دست مالش میدهیم تا کاملا صاف و یکدست شود.پودر شکر را کم کم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.تا زمانیکه پودرشکر کاملا صاف و یکدست شود.در مرحله آخر آرد را کم کم به مایه اضافه میکنیم و بعد خوب ورز میدهیم.خمیر آماده شده را به صورت گلوله درآورده و روی آنرا پوشانده و به مدت ۴تا۵ساعت استراحت میدهیم.بعد از استراحت دوباره کمی خمیر را ورز دهید و به اندازه یک فندق از خمیر برداشته ودر دست گرد میکنیم.سپس در خشخاش بزنیدو بعد از آماده شدن ،در سینی فر چیده و در طبقه وسط فر میگذاریم تا زیر شیرینی ها طلایی شوند.
    نکات

    برای روی شیرینی ها میتوانید از پودر پسته هم استفاده کنید ولی در روش سنتی از خشخاش استفاده می کنند.
    فر را روی حرارت متوسط قرار دهید.
    حتما از روغن جامد استفاده کنید و هیچ وقت روغن را آب نکنید.

    فر را ۲۰ دقیقه قبل روشن کنید.

    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا

     

    نام غذا نان نخودی
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم آرد نخود ۱کیلو
    روغن  جامد ۷۰۰گرم
    پودر قند  ۵۰۰گرم
    آرد صرفه  ۲/۱استکان کوچک
    پودر هل ۱قاشق غذاخوری
    زرده تخم مرغ  ۱عدد
    خلال پسته  مقداری
    طرز تهیه روغن ، پودر هل و زرده تخم مرغ را یا با دست و یا با همزن میزنیم تا با هم مخلوط شوند.پودر قند را کم کم اضافه  کرده و با دست ورز میدهیم تا وقتی که کاملا مایه صاف و یکنواختی شود.در مرحله آخر هم آرد را کم کم ریخته و خوب ورز میدهیم.خمیر را به صورت گلوله درآورده و در کیسه فریزر میگذاریم و به مدت ۲۴ ساعت در جای خنک میگذاریم تا استراحت کند.بعد از استراحت دوباره کمی خمیر را ورز میدهیم.سپس خمیر را در سطح صافی به قطر ۱ سانتی متر باز کنید و با قالب مورد نظر قالب بزنید.خمیرهای قالب زده را در سینی قرار داده و روی هر کدام یک خلال پسته میگذاریم و در فر باحرارت ۱۸۰درجه قرار میدهیم تا زمانی که زیر شیرینی ها مقداری طلایی شوند.
    نکات به درجه فر اکتفا نکنید و چشمی به شیرینی ها سر بزنید زیرا شیرینی نخودی زود میسوزد.
    حتما آرد نخود و پودر قند را الک کنید.
    حتما از روغن جامد استفاده کنید.
    حتما بگذارید شیرینیها خنک شوند بعد از سینی بردارید.
    سینی فر احتیاج به چرب کردن یا کاغذ روغنی ندارد.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ لازیکا