در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان قم

     

    آبگوشت قُمنَبیت     آش عدس و آلو     آش قنبید یا قنبیت     سوهان بادامی
    سوهان عسلی      شامی هویج     ماشاب      

     

     

    نام غذا آبگوشت قُمنَبیت
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی 750 گرم
     نخود و لوبیای سفید 150 گرم
     پیاز متوسط دو عدد
     سیب زمینی کوچک پنج عدد
     گندم دو قاشق سوپخوری
    رب گوجه فرنگی یک تا دو قاشق غذاخوری 
    کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی نصف یک عدد
     ترخان خشک شده یک قاشق غذاخوری
     نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
     لیموعمانی سه عدد
    طرز تهیه گوشت را تکه تکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمری های خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته شدند، سیب زمینی ها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخان را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند. پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا آش عدس و آلو
    شهر قم
    گروه آش
    مواد لازم عدس دو پیمانه
     لپه یک پیمانه
     گوشت چرخ کرده 150 گرم
    سبزی آش 300 گرم
    سیب زمینی و هویج نگینی شده از هر کدام یک عدد 
     پیاز خلالی سرخ شده یک عدد
     زردچوبه، نمک و فلفل و آب به میزان لازم
     برنج نصف پیمانه
     روغن سه قاشق غذاخوری 
     آلو سیاه پنج عدد
    طرز تهیه ابتدا در قابلمه ای مناسب آب ریخته سپس پیاز سبزی، هویج، عدس، لپه و برنج را اضافه کرده و زردچوبه نمک و فلفل بزنید. وقتی به جوش آمد کوفته ریزه ها را اضافه کرده سپس سیب زمینی و آلوها را اضافه نمایید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آش جا افتاد آن را سرو نمایید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا آش قنبید یا قنبیت
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم کلم قمری 5 عدد
    گوشت گردن گوسفند 300 گرم
    پیاز داغ عسلی  فراوان
    برنج یک و نیم پیمانه 
    زرد چوبه یک ق مرباخوری
    ادویه مخلوط یک ق چ
     نمک و فلفل به دلخواه
    طرز تهیه گوشت گردن را با پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه بار کنید تا بپزد .کلم های صاف و بدون ریشه انتخاب کنیدو آنها را پوست کنده و بصورت حبه قند برش بزنید.و آن را با کمی روغن  تفت می دهیم.  سپس نمک , فلفل , زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و هم می زنیم در آخر مقداری از پیاز داغی که قبلا تهیه شده  را اضافه کرده و یک بار دیگر هم می زنیم , سپس گوشت ریش کرده گردن گوسفند و برنج را به آب گوشت اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد . باید هر چند دقیقه یکبار آش را بهم بزنیم تا ته نگیرد  . پس از اینکه کاملا برنج نرم شد و دیگر دانه های آن قابل روئیت نبود و پس از جا افتادن آش می توان با سرکه سیب و یا سیر له شده و یا کشک مصرف کرد .از پیاز داغ تهیه شده و نیز نعنا داغ و کمی رب گوجه فرنگی که در روغن تفت داده شده می توان روی آن را تزیین کرد .
    نکات -
    توضیحات این آش غذای محلی قم و شهرهای اطراف آن است و شبیه به آش داش کلم یا آش یا برانی کلم قمری آذری است که با سبزی ( سبزی مناسب برانی کلم قمری ) و لپه و کمی رب گوجه فرنگی تهیه می شود و با کشک و سیر و پیاز داغ سرو میشود .
    منبع سایت سفره خانه

     

    نام غذا سوهان بادامی
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم بادام خرد شده  70 گرم
    کره پاستوریزه  55 گرم
    آرد سفید گندم  40 گرم
    شکر  100 گرم
    خامه ی پاستوریزه  2 قاشق غذاخوری (30 گرم )
    وانیل  یک هشتم قاشق چای خوری
    طرز تهیه کره را در یک ظرف روی حرارت ذوب کنید. بادام ، آرد ، شکر ، خامه و وانیل را به کره ی ذوب شده اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط نمایید. سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید و به وسیله ی قاشق چای خوری از مایه بردارید و روی سینی بریزید. این کار ار تکرار کنید تا مایه تمام شود. سوهان ها را در طبقه ی وسط فری که از قبل با حرارت 190 درجه ی سانتی گراد گرم شده به مدت 8-5 دقیقه قرار دهید تا قطر سوهان 6 سانتی متر شده و خشک و طلایی شوند. سپس به وسیله ی کاردک فلزی سوهان ها را از سینی جدا کنید و در روی پنجره ی فلزی قرار دهید تا خنک و خشک شود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ آشپزی سنتی و محلی

     

    نام غذا سوهان عسلی
    شهر -
    گروه شیرینی و نان
    مواد لازم

    شکر دویست گرم یا یک لیوان

    عسل صد گرم یا یک استکان

    روغن مایع یک استکان سر خالی

    خلال بادام دویست گرم

    آب صد گرم یا یک استکان

    زعفران آب شده یک قاشق چایخوری

    هل کوبیده شده یک قاشق چایخوری

    خلال یا پودر پسته جهت تزیین

    طرز تهیه شکر و آب را مخلوط کرده، روی حرارت می گذاریم تا شکر حل شده و کف آن برطرف شود.بعد عسل و روغن را اضافه می کنیم بعد از پانزده دقیقه جوشیدن، چکه ای از آن را درون سینی ریخته، وقتی زیر دندان شکننده شد خلال بادام میریزیم.بعد از تغییر رنگ بادام، شعله را کم کرده و زعفران آب شده و هل را میریزیم. شعله را خاموش کرده،بلافاصله با قاشق چایخوری روی سینی چکانده و خلال بادام و پسته را میریزیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ آشپزی سنتی و محلی

     

    نام غذا  شامی هویج
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم گوشت چرخ کرده 400 گرم
    هویج رنده شده 250 گرم
    تخم مرغ 3 عدد
    سرکه یک دوم پیمانه
    پیاز رنده شده 1 عدد متوسط
    نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
    رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
    آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
    شکر  2 قاشق غذاخوری
    روغن به میزان لازم
    طرز تهیه  تهیه سس شامی   ظرف را روی حرارت می گذاریم تا داغ شود مقداری روغن داخل آن می ریزیم رب را داخل آن تفت میدهیم بعد از این که رب تفت خورد شکر را اضافه میکنیم و دوباره تفت می دهیم وقتی که شکر کمی حل شد سرکه اضافه می کنیم سس رقیقی به دست می آید وقتی شامی آماده شد این سس را روی آن میریزیم.در نوع سنتی این شامی گاهی 1 قاشق چایخوری رب انار و 1 قاشق غذاخوری پیاز داغ هم به سس اضافه می کنند .می توان برای داخل شامی از سیب زمینی هم استفاده کرد که در آن صورت شبیه کتلت می  شود.پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی می ریزیم و گوشت را اضافه می کنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه می کنیم 3 قاشق آرد نخوچی اضافه میکنیم و 2 عدد از تخم مرغ ها را اضافه می کنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.مواد را خوب ورز می دهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود.ماهی تابه را روی حرارت می گذاریم روغن را داخل آن می ریزیم.چون تخم مرغ های ما درشت بود نیازی به تخم مرغ سوم نشد. بستگی به اندازه تخم مرغها و میزان رطوبت آرد دارد.به اندازه نارنگی از مواد را برمیداریم در دست صاف میکنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد میکنیم و داخل روغن که کامل داغ شده میگذاریم ضخامت شامی 1 سانتی متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.برای سرو این غذا با سس دو روش وجود دارد یا سس را در آخر که همه شامی ها سرخ شد داخل ماهی تابه شامی ها ریخته و میگذاریم شامی ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آنها برود یا اینکه وقتی شامی ها آماده شد آنها را داخل دیس میکشیم و سس را روی آنها میریزیم که این روش برای مهمانیها مناسب تر است.اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی میتوانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن میگذاریم و بلند میکنیم میشکند و بر نمیگردد.برای شامی ها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی میشود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب میشود.پس از اینکه شامی ها آماده شد روی دستمال میگذاریم تا روغن اضافی اگر داشته باشند گرفته شود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا ماشاب
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم ماش یک و نیم پیمانه
    لوبیا چشم بلبلی و برنج و گندم از هر کدام نصف پیمانه
    سیب زمینی نگینی خردشده یک عدد 
     کدو حلوایی نگینی خردشده عدس از هر کدام یک پیمانه
     گوشت ران یا گردن گوسفند با قلم پخته و ریش شده 200 گرم
     پیاز سرخ شده سه عدد
     زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم 
    آب گوشت ، کشک و نعنا به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا قابلمه ای را از آب پر کرده، ماش، لوبیا چشم بلبلی، عدس، برنج و گندم را شسته، به همراه نصف پیاز سرخ شده و زردچوبه به آن اضافه کنید.کدو حلوایی و بعد در اواسط پخت سیب زمینی،آب گوشت، نمک و فلفل را هم به آن افزوده و با حرارت ملایم بگذارید جا بیفتد (پوست ماش ها به روی آش بیاید نشانه جا افتادن آش است). در موقع سرو آش نیمی از گوشت پخته شده را به داخل آش و نصف دیگر را برای تزئین آش همراه با پیاز داغ و کشک و نعنا استفاده کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز