در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان کردستان

     

    ابگوشت غوره       آش عدس     آش کشک     آش دوغ
    برویشین ترش     ناش ماس     پلاو     خورش گیلاخه
    خورش کنگر     خورش زرشک     خورش ریواس     حلوا سوانی گروسی
    کوکوسبزی با ترگ خانه گان     قایرمه (کوفته کنگر)     برساق (نان روغنی)     نان محلی کلانه

     

     

    نام غذا  ابگوشت غوره 
    شهر سنندج
    گروه ابگوشت
    مواد لازم پیاز   1 عدد
    گوشت گوسفند  500 گرم
    نخود ¾ پیمانه
    برنج   4 قاشق سوپخوری
    سبزی اش   400 گرم
    بادمجان به تعداد نفرات
    غوره   400 گرم
    عصاره غوره   1 پیمانه
    نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار کافی
    طرز تهیه گوشت را با پیاز سرخ شده تفت می دهیم و به ان زردچوبه اضافه می کنیم بعد آب ریخته و  سپس نخود برنج و سبزی را اضافه می کنیم   و وقتی پخته شد بادمجان ها را اضافه می کنیم . 20 تا 30 دقیقه زمان می دهیم تا بادمجان ها پخته و مزه و طعم غذا را بگیرد
    بعد عصاره غوره ( غوره را پخته و از صافی رد می کنیم ) و اب غوره را به غذا اضافه می کنیم  تا حدی که آش ترش مزه شود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا  آش عدس
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم عدس ۲ پیمانه
     پیاز ۱ عدد بزرگ
     رشته اشی نصف بسته 500 گرمی
     نمک، فلفل قرمز تند، فلفل سیاه
     سیر تازه یا پودر سیر
     زردچوبه قدری
    طرز تهیه اول پیاز داغ را درست می کنیم بعد کمی عدس را که قبلا خیس کرده ایم در آن تفت میدهیم.د ادویه جات را به آن اضافه می کنیم و بعد  روی آن آب می ریزیم و دربش را می بندیم. وقتی به جوش آمد شعله را کم می کنیم سپس رشته آشی را به آن اضافه می کنیم و میگذاریم که کم کم  جا بیفتد. برای تزئین هم میتوانید از پیاز داغ یا سیر داغ  استفاده کنید.
    نکات در صورت تمایل می توان رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده و گوشت و  عصاره مرغ یا گوشت  و زنجبیل و زیره هم به آن اضافه کرد . بعدا گوشت را می توان کوبید و به آش افزود.
    توضیحات -
    منبع سایت سفره خونه

     

    نام غذا آش کشک
    شهر سنندج
    گروه آش
    مواد لازم گوشت گوسفند  500 گرم
    برنج  3 فنجان
    نخود  1 فنجان
    پیاز داغ عسلی  3 قاشق سوپخوری
    نعناع  2 قاشق سوپخوری
    گوشت چرخ کرده  500 گرم
    پیاز  1 عدد
    شوید یا شبت  100 گرم
    جعفری ساطوری شده  100 گرم
    گشنیز  100 گرم
    مرزه  100 گرم
    سبزی کوهی یا کاشمه  قدری
    کشک  1 فنجان
    دارچین  1 قاشق مرباخوری
    گلپر  1 قاشق مرباخوری
    گل محمدی  1 قاشق مرباخوری
    جوز هندی  1 قاشق مرباخوری
    تخم گشنیز  1 قاشق مرباخوری
    رازیانه  1 قاشق مرباخوری
    زیره  1 قاشق مرباخوری
    تخم مرغ  1 عدد
    زردچوبه  قدری
    فلفل  قدری
    نمک  قدری
    طرز تهیه طرز تهیه کوفته ریزه :
    گوشت و پیاز و ادویه را با نمک و زرد چوبه مخلوط کرده خوب ورز می دهیم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد می کنیم و در روغن و مقداری آب که داغ شده اند سرخ می کنیم .                          ظرز تهیه آش:                                                                 نخود را خیس کرده و با گوشت می پزیم بعد برنج و نمک را به آن اضافه کرده تا برنج مثل کته نرم و له شود , سپس سبزی کاشمه خشک شده را   از قبل خیس و صاف می کنیم و با برنج و گوشت مخلوط می کنیم , کشک سائیده را آرام آرام در چند مرحله اضافه می کنیم و هم می زنیم ( با حرارت کم ) وقتی خوب مخلوط شد نصف کوفته ها را داخل اش می ریزیم و بهم می زنیم  و حرارت را خاموش می کنیم .
    نکات در هنگام پختن , آب آش برچیده می شود هربار مقداری آبجوش اضافه کرده و هم می زنیم این آش مثل بقیه آش ها باید مقداری شل و روان باشد .
    آش را در ظرف مورد نظر می کشیم و روی آنرا با کشک 4 قسمت می کنیم و در هر قسمت تعدادی کوفته ریزه , نعناع داغ , پیاز سرخ شده و مقداری گردو برای تزئین استفاده می کنیم .
    توضیحات بایداز گوشت ران گوسفند استفاده شود.
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا آش دوغ
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم دوغ 4لیوان
    ماست 1کیلو
    لپه 4/1 پیمانه
    برنج 4/1 پیمانه
    سبزی آش 1کیلو
    فلفل سبز تند 4عدد
    تخم مرغ 1عدد
    آب مرغ 2لیوان
    سیر 3حبه
    نمک به میزان لازم
    پیازداغ و نعنا داغ به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا ماست را با تخم مرغ و نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید.سپس آب مرغ و دوغ را به ظرف مخلوط ماست و تخم مرغتان اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم تا جوش بیاید.مدام هم بزنید تا خراب نشود. وقتی آش جوش آمد،لپه و برنج را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم تا بپزد. وقتی برنج و لپه پخت باید سبزی و سیر را که ریز خرد کرده اید، با فلفل به آش اضافه کنید و بگذارید کاملا آش بپزد. حرارت هم کم باشد و هرچند وقت یک بار هم آش را خوب هم بزنید.
    نکات این آش باید تند باشد.
    توضیحات آش دوغ را با نخود هم درست می کنند ولی آش مخصوص کردها فقط با لپه درست میشود.
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا برویشین ترش
    شهر -
    گروه آش 
    مواد لازم بلغور  500 گرم
     لپه   100 گرم
     زردآلو 200 گرم
     سرکه  نصف پیمانه
     پیاز یک عدد
     روغن  سه قاشق غذاخوری
     زردچوبه، فلفل و نمک  به میزان لازم
    طرز تهیه پیاز را خرد کرده و با روغن سرخ می کنیم. سپس سه پیمانه آب را روی پیاز داغ می ریزیم. بلغور، لپه و زردآلو را اضافه می کنیم، بعد از پخته شدن سرکه، نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و آش را سرو می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا ناش ماس
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 300 گرم 
    ماست 500 گرم 
    روغن 50 گرم 
    نعناع خشک 1 قاشق غذا خوری
    طرز تهیه ابتدا برنج را پس از پاک کردن و شستن در یک قابلمه ریخته  2 کاسه آب به آن اضافه کنید و روی گاز قرار دهید تا بپزد هنگامی که برنج به صورت شور با در آمد از روی گاز بردارید و بگذارید کمی سرد شود پس از آن ماست را در ظرفی صاف کرده و به برنج پخته شده اضافه کنید در وقت کشیدن غذا نعناع داغ را بر روی کاسه ها بریزید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا پلاو
    شهر مهاباد
    گروه پلو
    مواد لازم برنج 5 پیمانه
     گوشت گوساله 500 گرم
     هویج 1 کیلو
     پیاز درشت 3 عدد
     زیره 2 ق چ
     کمی زردچوبه
     روغن به اندازه لازم
    طرز تهیه گوشت را قیمه ای ریز می کنیم  و پیاز ها را هم خرد می کنیم. همزمان با گوشت  پیاز را با 1 الی 2 قاشق روغن روی حرارت بسیار ملایم می گذاریم.  وقتی که آب انداخت آن را هم میزنیم  هنگامی که آب آن  به خوردش رفت باز هم کمی تفت میدهیم تا پیازها طلایی شوند سپس یک مقدار زردچوبه به آن اضافه کرده و کمی تقت میدهیم . در مرحله بعد  کمی آب اضافه می کنیم  و می گذاریم گوشت ها خوب بپزند هویج را مانند  خلال سیب زمینی خرد می کنیم و با کمی روغن روی حرارت کم می گذاریم تا به آرامی بپزد و سرخ شود ( البته خیلی سرخ نمیکنیم ولی باید دقت کنیم حرارت ملایم باشد  تا خودش  بپزد آب به آن اضافه نمی کنیم چون طعمش را خراب می کند.) گوشت و پیاز پخته شده را به هویج اضافه می کنیم. برنج را آبکش کرده و بعد برنج و مایه گوشت و هویج را  لایه لایه در قابلمه میریزیم سپس لابلای لایه ها زیره می پاشیم و برنج را دم می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو

     

    نام غذا خورش گیلاخه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم پیاز یک عدد متوسط
    گیلاخه  نیم کیلوگرم
    گوشت قرمز  نیم کیلوگرم
    لوبیا قرمز یک فنجان
    لیمو امانی  5 عدد
    زردچوبه و نمک و روغن  بمیزان لازم
    تره ی خان ( یا جعفری و گشنیز ) اگر سبزی ساطوری شده ی تر بود ،  یک و نیم لیوان و اگر خشک بود ، 75% لیوان
    طرز تهیه ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم . گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم. چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو امانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا" خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا 45 دقیقه در دیگ بپزد. در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و "تره ی خان" یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم. (میتوان بجای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد). حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و میگذاریم 20 دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جابیافتد.
    نکات -
    توضیحات گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر میباشد.
    منبع وبلاگ بیجار گروس

     

    نام غذا خورش کنگر
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت گوسفندی یا گوساله نیم کیلوگرم 
     کنگر پاک شده یک کیلوگرم 
     لپه نصف لیوان (یک فنجان)
     پیاز یک عدد 
     نعنا خشک و جعفری خشک هر کدام دو تا سه قاشق غذاخوری ( من به جای جعفری خشک از تره محلی خانگان استفاده کرده ام ) 
    رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری سرصاف 
     نمک و زردچوبه
    روغن مخصوص سرخ کردنی
    طرز تهیه ابتدا پیاز خلالی را با نمک و زردچوبه در روغن کمی تفت می دهیم. گوشت ها را که تکه تکه نموده ایم همراه آن تفت می دهیم تا آب انداخته و آبش تبخیر شود. این خورشت را می شود بدون استفاده از رب گوجه فرنگی هم درست کرد اما من به خاطر مزه و رنگ زیبایی که به خورشت می دهد در این مرحله یک قاشق غذاخوری سرصاف رب اضافه نموده و کمی هم گوشت و پیازداغ را با رب تفت می دهم. حالا چند لیوان آب اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد.جداگانه کنگر را همراه نعنا خشک و جعفری در روغن تفت می دهیم و در ظرفی هم لپه را با یک لیوان آب دو سه دقیقه در مایکرویو یا روی شعله می جوشانیم و آب لپه را دور میریزیم تا بوی نامطبوعش همراه با کف بوجود آمده ی روی آب برود.یک سوم از زمان پخت گوشت که سپری شد بقیه مواد را همراه با لیموعمانی(در صورت تمایل) در قابلمه می ریزیم تا بقیه زمان پخت سپری شود. فراموش نکنید که لیموعمانی ها را باید با چنگال سوراخ کرد تا هنگام پخت مچاله نشوند. حالا شعله را بسیار کم می کنیم تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خورشت جابیافتد و روغن بیاندازد. 
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ بیجار گروس

     

    نام غذا خورش زرشک
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت گوسفندی 750 گرم
    زرشک 250 گرم
     لپه نصف پیمانه
     پیازداغ چهار قاشق غذاخوری
     نمک و فلفل و روغن به میزان لازم
    طرز تهیه  ابتدا گوشت را به ابعاد 3×3 سانتی متر خرد کرده و به همراه پیاز، نمک و فلفل در روغن تفت می دهیم. لپه را شسته و به گوشت اضافه کرده و خوب تفت می دهیم زرشک شسته شده را هم به گوشت می افزاییم. چهار لیوان آب داخل قابلمه ریخته و حرارت را کم می کنیم تا خورش بپزد و به روغن بیفتد. سپس آن را همراه پلو سرو می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش ریواس
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم ریواس نیم کیلو
    نمک و ادویه مقداری
    گوشت  نیم کیلو
    روغن 1/5 قاشق غذاخوری
    سبزی (نعناع و جعفری) مقداری
    پیاز دو عدد متوسط
    طرز تهیه گوشت را تمیز کرده، شسته، قطعه قطعه کنید و در کمی روغن سرخ کرده، به مدت یک ساعت با مقداری آب بپزید. سبزی ها را پاک کرده، شسته و ساطوری کنید.برگ و پوست ریواس را گرفته و مغز آن را به تکه های کوچک خرد کنید.پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. سپس سبزی ها را داخل پیاز سرخ کرده و ریواس را به آن افزوده، قدری تفت دهید.نمک، فلفل و ادویه را به خورش افزوده و مواد تفت داده شده را به گوشت اضافه کرده، هم بزنید. با حرارت ملایم بپزید تا بجوشد و جا بیفتد و روغن بیندازد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا حلوا سوانی گروسی
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم آرد یمنی نیم کیلوگرم
    آرد گندم یک کیلوگرم
    شکر یک کیلوگرم
    پودر هل  یک قاشق چایخوری
    زعفران آب کرده  یک فنجان کوچک
    پودر زنجفیل  یک قاشق غذاخوری سرپُر
    آب نیم گرم به میزان لازم
    روغن حیوانی  یک قاشق غذاخوری سر پُر
    طرز تهیه

    طرز تهیه شهد:
    شکر را با نیم لیتر آب ولرم و پودر هل و زعفران آب کرده و با پودر زنجفیل مخلوط نموده و روی شعله قرار داده و همزمان هم می زنیم تا جایی که مقداری با هم بجوشد و شهد ما قوام بیاید.

    طرز تهیه حلواسوانی : 
    آردها را با الک بسیار بسیار ریز یا پارچه توری الک می کنیم. سپس آهسته به آن آب نیمه گرم اضافه نموده و هم می زنیم (تا جایی که به غلظت کاچی در بیاید) و آنقدر هم می زنیم تا کاملا یک دست شود. سپس روی  شعله ی متوسط قرار داده و همزمان بطور مداوم آن را هم می زنیم تا ته نگیرد. حدود سه ساعت باید به هم زدن روی شعله ادامه داد تا غلظت آن به اندازه ی حلوا شود. حالا شهدی را که قبلا آماده نموده ایم و خنک شده داخل آن می ریزیم و مواد ما رقیق تر می شود. باز ۳ الی ۴  ساعت دیگر نیز به هم زدن ادامه می دهیم تا دوباره به غلظت حلوا برسد. وقتی مثل حلوا غلیظ شد یک قاشق روغن حیوانی را به گوشه های داخلی قابلمه می مالیم تا حلوا جمع شود و مثل یک گلوله خودش را بگیرد. شعله را خاموش نموده و هنگامی که مقداری حلواسوانی ما خنک شد با دست چرب گلوله هایی اندازه ی گردو می گیریم و با وردنه روی سینی مسی یا مشمای چرب شده پهن می کنیم.

    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ بیجار گروس

     

    نام غذا کوکوسبزی با ترگ خانه گان
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم

    تره ساطوری شده ۳ فنجان 
    تخم مرغ ۳ عدد

    آرد ۳ قاشق مرباخوری 
    پیاز رنده شده ۱ عدد کوچک 
    روغن سرخ کردنی و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

    طرز تهیه در ظرفی به تره های ساطوری شده نمک و فلفل سیاه و مقدار کمی زردچوبه و ۳ عدد تخم مرغ و آرد را اضافه می کنیم و کاملا" به هم می زنیم تا یکدست شود. پیاز رنده شده که آبش را گرفته ایم را هم اضافه نموده و کمی دیگر مواد را مخلوط می کنیم.در ماهیتابه که روغن ریختیم وقتی کمی روغن ما داغ شد یکباره مواد را داخل آن ریخته و با ته قاشق یکدست در ماهیتابه پخش می کنیم.شعله را خیلی کم نموده و یک طرف کوکو که طلایی شد کوکو را دو برش عمود می زنیم تا چهار قاچ شود و بتوانیم آن را برگردانیم.دو طرف کوکو که طلایی شد آماده سرو است.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ بیجار گروس

     

    نام غذا قایرمه (کوفته کنگر)
    شهر -
    گروه کوفته
    مواد لازم کنگر یا کرفس  1 کیلو 
    آرد   125 گرم یا 1 پیمانه
    نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
    زیره 1 قاشق چایخوری
    بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
    تخم مرغ  2 عدد
    اب یا شیر  ½ پیمانه
    کره 3 قاشق سوپخوری
    زعفران دم کرده  3 قاشق سوپخوری
    روغن برای سرخ کردن کنگر 2 پیمانه
    طرز تهیه تیغ های کنگر را بگیرید و آن را بشویید سپس آن را به طول 3 سانتی متر ببرید آرد را در ظرف گودی بریزید و نمک و فلفل سیاه ، زیره و بکینگ پودر را اضافه می کنید و مخلوط کنید. 
    سپس در ظرف دیگری تخم مرغ ، شیر ، روغن و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنیدو به مخلوط ارد اضافه نمایید  و آن را هم بزنید تا مایه ای به  غلظت ماست به دست آید. 
    سپس کنگر ها را داخل خمیر بریزید  و دانه دانه در روغن داغ سرخ کنید و با کته وماست چکیده سرو کنید
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا برساق (نان روغنی)
    شهر بیجار
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم

    شیر  یک لیتر
    شکر  یک لیوان
    تخم مرغ یک عدد
    آرد حدودا" یک کیلوگرم
    روغن جامد یک قاشق غذاخوری
    نمک و زرد چوبه مقدار بسیار کم

    روغن سرخ کردنی یا جامد ... بمیزان لازم

    طرز تهیه همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم تا خمیر به دست بیاید. اگر خمیر به دست چسبید کم کم به آن آرد اضافه می کنیم تا حدی که به دست نچسبد و آنقدر ورز می دهیم که کاملا یکدست شود. خمیر را در مشما فریز می پیچیم و می گذاریم در جایی نسبتا خنک ، یک روز بماند تا ور بیاید. اگر هوای اتاق آنقدر گرم است که احتمال می رود خمیر ما ترش شود می توانیم آن را در طبقه پایین یخچال قرار دهیم. از خمیر که کاملا" ور آمده گلوله هایی به اندازه ی گردو جدا نموده و پشت ماهیتابه مسی که قبلا" روی آن آرد پاشیده ایم با وردنه (یا با دست) تا حدی که زیاد نازک شود خمیر را باز می کنیم و در روغن نسبتا داغ سرخ می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ بیجار گروس

     

    نام غذا نان محلی کلانه
    شهر -
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم

    مواد لازم برای 500 گرم خمیر :
    آب ولرم 1/3 پیمانه
    شکر 1 ق س
    مایه خمیر معمولی یا فوری  1 ق س
    آرد سفید گندم 300 گرم
    نمک 1 ق چ
    شیر  1/4 پیمانه
    زعفران دم کرده 2 ق س
    روغن مایع 1 ق س
    زرده تخم مرغ 1 عدد
    مواد میانی نان کلانه :
    500 گرم از خمیر لواش فوق
    پیازچه خرد شده 300 گرم
    زیره نصف ق چ
    فلفل سیاه 1/4 ق چ
    کره 2 ق س
    کره محلی یا دان  1 پیمانه

    طرز تهیه آب ولرم و شکر و مایه خمیر معمولی را با هم در یک کاسه چینی مخلوط کنید و در کاسه را بگذارید و 10 دقیقه صبر کنید تا مایه خمیر پف کند . آرد و نمک را در کاسه گودی بریزید و وسط آرد را گود کنید ( اگر از مایه خمیر فوری استفاده میکنیدکافیست که مایه خمیر را با آرد خشک مخلوط کرده و بقیه مواد را در کاسه ای مخلوط کنید و وسط آرد بریزید و با این مایه خمیر درست کنید . شیر مایه خمیر را آماده کرده و زعفران و روغن مایع و زرده تخم مرغ را به آن بیافزایید و خمیری تهیه کنید که به دست نچسبد . اگر خمیر چسبندگی داشت کمی آرد به آن بزنید و خمیر را با دست 10 دقیقه ورز دهید تا خمیر  لطیف شود . سپس روی خمیر را بپوشانید و حدود 30 دقیقه در جای گرم قرار داده و به آن استراحت دهید تا ور بیاید .سپس خمیر را به شکل گلوله های کوچکی اندازه گردو در آورید و روی آنرا با پارچه بپوشانید و 15 دقیقه به آن استراحت دهید . سپس آنها را با وردنه روی سطحی که آرد پاشده شده بار کنید . ساج را روی اجاق و حرارت قرار دهید تا گرم شود .
    طرز تهیه مایه وسط نان کلانه و ادامه پخت نان :
    پیازچه را در 2 ق س کره تفت دهید و در صورت تمایل زیره و فلفل بزنید . پیازچه که خنک شد روی یک طرف نیم دایره خمیر نان از این مایه بپاشید و طرف دوم را روی طرف اول برگردانید و لبه های آنرا روی هم فشار دهید , هر دو طرف آن را روی ساج داغ بپزید و سپس در کره داغ بیندازید تا چرب شود . 
    نکات -
    توضیحات معمولا کلانه را با دوغ یا آش دوغ سرو میکنند .
    این دستور برای تهیه 10 عدد نان می باشد.
    منبع سایت سفره خونه