در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان کرمان

     

    آبگوشت     بز قورمــه     چنگ مال     خورش فسنجان
    فالوده     قاووت یا قووت     کُلُمبه     کشک کدو
    کوفته کرمانی     مجور کدو     مسقطی کرمانی      

     

     

    نام غذا آبگوشت
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم گوشت با استخوان 300 گرم
    نخود 1پیمانه
    لوبیاچیتی 2/1 پیمانه
    سیب زمینی 2عدد
    گوجه 2عدد
    پیاز1عدد
    برگه زردآلوی خشک 100گرم
    به خشک ورقه شده 100گرم
    ترخون خشک 3ق س
    رب 3 ق س
    گوجه خشک 30 گرم
    دنبه چرخ شده 30گرم
    پودر زیره 2 ق س
    دارچین 1 ق س
    زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و با گوشت تفت دهید. دنبه را هم اضافه کنید تا با گوشت و پیاز سرخ شود. سپس نمک و زردچوبه و فلفل  و رب را نیز اضافه کرده و با 3 لیوان آب بگذارید بپزد. حبوباتی را که از قبل خیس کرده اید با 5/1 لیتر آب بپزید. وقتی حبوبات پخت باید آن ها را به گوشت اضافه کنید(همچنان حرارت باید کم باشد).برگه زدآلوی خشک، به خشک و گوجه خشک را کوبیده و با ترخون و پودر زیره و دارچین به آبگوشت اضافه کنید. در آخر هم سیب زمینی ها را اضافه کرده و میگذاریم آبگوشت کاملا جا بیفتد. وقتی سیب زمینی ها  پخت و آبگوشتتان لعاب انداخت آن را از روی حرارت بردارید.
    نکات اگر دوست دارید میتوانید از زردآلوی تازه یا به تازه به جای خشک آن ها استفاده کنید.
    این آبگوشت را با لوبیای سفید و قرمز هم میتوانید درست کنید.
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا بز قورمــه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت ماهیچه 500 گرم
     سیب زمینی پخته شده 250 گرم
     نخود و لوبیا سفید از هر کدام 100 گرم
     پیاز 150 گرم
     سیر یک حبه
     کشک ساییده شده 250 گرم
     زعفران آب کرده یک قاشق سوپخوری
     نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    سیر و پیاز داغ و مغز گردو به میزان لازم
    طرز تهیه گوشت، نخود، لوبیا، زردچوبه، پیاز و سیر کوبیده را با حدود دو و نیم لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کرده تا مواد پخته شوند. پس از پخته شدن مواد، سیب زمینی را اضافه و آنها را با گوشت کوب کاملا نرم کنید. کشک، زعفران، نمک و فلفل را به مواد افزوده و در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با سیر و پیاز داغ، زعفران و گردو تزئین کرده و سرو کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع -

     

    نام غذا چنگ مال
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم نان نرم 
     خرما
    روغن  1 قاشق 
    طرز تهیه اول نان را تکه تکه می کنیم. هرچه ریز تر باشد بهتر است.بعد هسته های خرما را در می آوریم و با روغن داخل یک ظرف ریخته مقداری حرارت می دهیم تا خرماها نرم شود.بعد از آنکه خرما کمی خنک شد آن را به نان اضافه می کنیم و آن را خوب چنگ میزنیم.
     و در آخر وقتی نان و خرما خوب به هم چسبید آنها را شکل می دهیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو

     

    نام غذا خورش فسنجان
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت سینه مرغ بدون پوس  500 گرم
    پسته  300 گرم
    پیاز داغ عسلی  2 قاشق سوپخوری
    رب انار  2 فنجان
    شکر  2 قاشق سوپخوری
    زعفران  0.25 فنجان
    زردچوبه  قدری
    فلفل  قدری
    نمک  قدری
    طرز تهیه کوفته ریزه ها را درست کرده در مقداری آب و روغن آنها را سرخ می کنیم , در قابلمه ای پیاز های خلال شده را در روغن سرخ می کنیم و پسته های آسیاب شده را اضافه کرده و با حرارت ملایم مرتب بهم می زنیم , 4 تا 5 دقیقه کافی است سپس کوفته های سرخ شده را با مقدار کمی نمک و زرد چوبه اضافه کرده و آب با رب انار ، شکر و زعفران سائیده شده اضافه کرده و آرام بهم می زنیم تا پسته ها گلوله نشود ، سپس حرارت را کم کرده می گذاریم آرام بجوشد تا کاملا به روغن بیفتد ، طعم ترش یا شیرین آن بستگی به علاقه شما دارد .
    نکات در هنگام پختن خورش در قابلمه فسنجان را کنار می گذاریم .
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا فالوده
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم نشاسته 1پیمانه
    آب 5پیمانه
    عرق نعنا یا گلاب 1پیمانه
    شربت قوام آمده 1پیمانه(شکر 1پیمانه آب 1پیمانه)
    طرز تهیه اول باید نشاسته را آماده کنید. نشاسته را در یک پیمانه آب سرد حل کنید. خوب هم بزنید تا یک مایه یکدست داشته باشید و گلوله گلوله نباشد.حالا 4پیمانه آب  را روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید.زمانی که آب جوش آمد نشاسته ای را که در آب سرد حل کرده اید کم کم به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا زمانی که نشاسته  دیگر بوی خامی ندهد.حدود 10 دقیقه باید مدام هم بزنید. حرارت هم باید کم باشد. اگر حرارت زیاد باشد نشاسته زود سفت میشود و شکل فالوده به هم میریزد. در طرفی 3 پیمانه آب و یخ آماده کرده و روی ظرف یک صافی با سوراخ های ریز گذاشته و مواد را درون صافی ریخته و با پشت قاشق هم بزنید تا مواد از صافی کاملا رد شود. 5 دقیقه صبر کنید تا نشاسته خودش را بگیرد.حالا باید شربت فالوده را درست کنید. در یک ظرف یک پیمانه شکر و یک پیمانه آب را حل کنید و بگذارید روی حرارت کم قوام بیاید. بعد از این که نشاسته را از صافی رد کردید،شربت و عرق نعنا یا گلاب را اضافه کرده و میل کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا قاووت یا قووت
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم

    کنجد 200گرم
     بذر کتان 200گرم
     دارچین 200گرم
     سیاه دانه 200گرم
     خشخاش 200گرم
     تخم خرفه 200گرم
     دانه قهوه 200گرم
     مغز پسته 200گرم
     بادام 200گرم
     گردو 200گرم
     نارگیل 200گرم
     تخم شوید 200گرم
     تخم افتابگردان 200گرم 
     تخم خربزه 200گرم
     تخم هندوانه 200گرم
     تخم کدو 200گرم  

     بذر کاهو 50 الی100گرم
    سیاه دانه 50 الی100گرم
     دانه هل رسمی 50 الی100گرم
     دانه هل باد 50 الی100گرم
    پودر تخم گشنیز 50 الی100گرم
    نخودچی آسیاب شده 50 الی100گرم
     جو آسیاب شده 50 الی100گرم
     سنجد آرد شده با هسته 50 الی100گرم

    طرز تهیه  به اندازه وزن همه مواد ذکر شده، نبات یا شکر پودر شده اضافه میکنند . چون موادی مانند  نارگیل ،تخم شوید ،تخم افتابگردان و غیره  چرب هستند باید با کمک موادی مثل بذر کاهو، سیاه دانه و غیره در آسیاب پودر شوند.
    نکات این دسر را می توان با شیر یا چای سرو کرد.
    توضیحات قووتو معمولا طبعی گرم دارد و برای موارد زیر بصورت معجزه آسا عمل میکند .مؤثر در درمان پادرد ، کمر درد ، سر درد و از بین بردن نفخ معده .رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند.افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین .موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی.کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال. مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان.افزایش توان جسمی ورزشکاران .افزایش شیر در زنان شیرده .تقویت حافظه. .متخصصان امر تغذیه سفارش می کنند که بعلت فواید زیاد قاووت ، این دسر باید در آینده نزدیک جانشین کلیه تنقلات وشیرینیجات شود.
    منبع سایت سفره خونه

     

    نام غذا کُلُمبه
    شهر -
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم

    روغن جامد 250 گرم
     آرد 500 گرم
     بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری 
     ماست 180 گرم
     زرده تخم مرغ دو عدد
     زعفران دم کرده 1/3 قاشق چایخوری 

    مواد لازم برای داخل کلمپه:

    خرما 150 گرم
     گردوی خرد شده 50 گرم
     پودرهل نصف قاشق چایخوری
     دارچین 1/3 قاشق چایخوری

    طرز تهیه آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط و ورز دهید تا خمیر شود.در ظرفی دیگر، ماست، بیکینگ پودر، زرده های تخم مرغ و زعفران دم کرده را با قاشق مخلوط و به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید. خمیر چسبنده ای به دست می آید، این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.بعد از دو ساعت، خمیر را بین دو لایه نایلون به قطر نیم سانتی متر باز کنید. خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (می توان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.) سپس از مواد میانی کلمپه بردارید و وسط خمیر قرار دهید. بعد لایه ای دیگر از خمیر را قالب زده روی آن قرار دهید و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنید. دقت داشته باشید که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید.کلمپه های آماده را در سینی فر بچینید و آنها را 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 160 درجه سانتی گراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر کند.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو

     

    نام غذا کشک کدو
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم کشک 1 پیمانه
     کدو سبز 750 گرم (10 عدد متوسط)
     پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
     سیر داغ، نعنا داغ به میزان لازم
     فیله گوجه فرنگی 4 عدد
     پودر مغز گردو برای تزیین
     نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
     روغن به میزان لازم
    طرز تهیه شش عدد از کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد نموده و سرخ کنید.نیمی از پیاز داغ، سیرداغ و فیله های گوجه فرنگی خرد شده را نیز اضافه نموده و چند بار هم بزنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آنها بیفزایید.سپس حرارت را ملایم نموده و درب ظرف را بگذارید تا کدوها با آب گوجه فرنگی بپزند. بعد از آن که آب غذا کشیده شد، نیمی از کشک را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید. سپس کدوهای خرد شده و گوجه فرنگی را با گوشت کوب کاملا بکوبید تا نرم شود.چهار عدد از کدوهایی را که کنار گذاشته اید، از وسط نصف کرده و سرخ کنید و اجازه دهید تا این کدوها نیز کمی بپزند. مغز کدوهای دو نیم شده را خارج نموده و در ظرف بچینید و وسط آنها را از مخلوط کشک کدو و گوجه فرنگی پر کنید و روی آن را با بقیه پیاز داغ، سیرداغ، پودر گردو، نعنا داغ و کشک تزیین نمایید.
    نکات -
    توضیحات این غذا از جمله غذاهای محلی کرمان و منبع پروتئین، آهن، کلسیم و روی می باشد.
    منبع سایت پارسی گلد

     

    نام غذا کوفته کرمانی
    شهر -
    گروه کوفته
    مواد لازم نخود خام نصف لیوان
    گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
    برنج نصف لیوان
    تخم مرغ ۲ عدد
    پیاز متوسط یک عدد
    روغن آب کرده یک استکان
    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
    نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
    طرز تهیه برنج و نخود خام را پس از شستن خوب بکوبید و مخلوط کنید، گوش چرخ کرده و تخم مرغ را به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید، پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید و رب گوجه و زردچوبه را به آن اضافه و پس از سرخ شدن ۶ لیوان آب بیافزایید و بگذارید آب به جوش بیاید.با دست از مخلوط اولیه گلوله هایی درست کنید آن ها را یکی یکی به آب در حال جوش اضافه کنید وقتی کوفته ها گرفت و در آب باز نشد شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا کوفته ها کاملا بپزد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ گروه آشپزی

     

    نام غذا مجور کدو
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم آرد گندم 2قاشق غذاخوری
    روغن مایع 2 الی 3 قاشق غذاخوری
    پنیر سفید150 گرم
    شوید خرد شده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
    تخم مرغ2عدد
    کدو500گرم
    نمک و فلفل به مقدار لازم
    طرز تهیه ابتدا کدوها را رنده نموده بعد تخم مرغ ها را به آن می افزاییم. در ظرفی جداگانه آرد گندم و شوید را با هم مخلوط کرده و به کدوها اضافه می کنیم. در مرحله آخر پنیر رنده شده را افزوده ،نمک و فلفل زده و ظرف فر را با روغن مایع چرب کرده و تمام مواد را داخل آن می ریزیم و به مدت30 دقیقه در فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد می گذاریم تا روی آن طلایی شود سپس آن را سرو می کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت شام چی داریم

     

    نام غذا مسقطی کرمانی
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم نشاسته یک پیمانه
     شکر 4 پیمانه
     روغن مایع 3 چهارم پیمانه
     روغن حیوانی یک سوم پیمانه
     گلاب یک پیمانه
     آب 9 لیوان
     خلال پسته و بادام بو داده به میزان لازم
     هل دانه به میزان لازم
    طرز تهیه نشاسته و آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت ملایم می گذاریم پس از 10 دقیقه روغن را اضافه می کنیم ومرتب هم می زنیم تا ته نگیرد. مدت پخت این مسقطی یک ساعت است و 15 دقیقه مانده به پایان این زمان گلاب را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا سفت شود.وقتی مسقطی سفت شد آخر کار مغزها وهل را اضافه می کنیم ودر ظرف مناسبی می ریزیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت روزمنو