در حال بارگذاری ...
  • غداهای محلی استان کرمانشاه

     

    آبگوشت آلوچه(گوجه سبز)     آبگوشت غوره با گوجه     آش ترخینه دوغ کرمانشاهی     آش عباسعلی
    بژی     بورانی بادمجان     بورانی پاغازه     بورانی کنگر
    پلو چکدرمه     ترشی رو     ترشی ونوشک     خورش خلال بادام
    خورش خلال کرمانشاه     خورش قیمه خلال و زرشک     خورش کرفس با (گوجه سبز)آلوچه     خورش کنگر
    سوپ ترخینه     سورانه     سیب پلو     کوفته شامی
    کوکوی پاغازه در فر     کوکوی پاغازه     ماست و ونوشک     نان برنجی
    ونوشک پلو      هلو کباب            

     

     

    نام غذا آبگوشت آلوچه(گوجه سبز)
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم نخود و لوبیا سفید ۱ فنجان
    گوشت آبگوشتی ۴۰۰ گرم (با دنبه)
    آلوچه ۳۰۰ گرم
    سیب زمینی ۲ عدد
    نمک.فلفل.زردچوبه.نعناع خشک.پودر سیر و ادویه به مقدار لازم
    پیاز ۲ عدد
    رب گوجه 1.5 قاشق سوپخوری
    طرز تهیه ابتدا گوشت را به همراه نخود و لوبیا که از چند ساعت جلوتر خیس کرده ایم با دو عدد پیاز درسته پوست کنده و کمی ادویه و زردچوبه روی حرارت گذاشته و بعد از جوش آمدن کف روی گوشت را گرفته و با حرارت متوسط میگذاریم پخته شود.بعد از پختن دنبه را به همراه پیاز جدا کرده و نعناع خشک و نمک و فلفل و رب گوجه افزوده و خوب می کوبیم و به آبگوشت اضافه کرده سیب زمینی ها را هم پوست کنده اضافه کرده سپس آلوچه ها را جداگانه در ظرفی ریخته و مقدار خیلی کمی آب روی آن ریخته و روی حرارت میگذاریم تا به جوش آید آلوچه خیلی سریع نرم شده با پشت قاشق آن را به دیواره ظرف می سابیم تا هسته و گوشت آن جدا شود سپس درون یک سبد ریخته و هسته را از آن جدا کرده و آب و گوشت آن را به آبگوشت اضافه میکنیم و روی شعله کم گذاشته تا آبگوشت کاملا جا بیفتد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا آبگوشت غوره با گوجه
    شهر -
    گروه آبگوشت
    مواد لازم گوشت آبگوشتی گوسفندی و دنبه نیم کیلو
    نخود و لوبیا سفید جمعا ۱ پیمانه
    سیب زمینی متوسط ۳ عدد
    پیاز درشت ۱ عدد
    غوره غوره ۱ لیوان
    گوجه فرنگی ۵ تا ۶ عدد درشت
    نعناع داغ ۱ قاشق سوپخوری
    نمک.فلفل.زردچوبه به مقدار لازم
    طرز تهیه مطابق تمامی آبگوشت ها ابتدا گوشت گوسفند همراه دنبه را با نخود و لوبیا که از شب قبل خیس کرده اید و یک عدد پیاز بزرگ و زردچوبه و فلفل در ظرفی به همراه آب کافی ریخته تا کاملا پخته شود و طوری آب را تنظیم میکنیم که در آخر برای هرنفر یک کاسه سوپخوری آب بماند.بعد از پخت دنبه را به همراه پیاز جدا کرده و آن را خوب می کوبیم و در این مرحله سیب زمینی ها را که پوست کنده ایم به همراه نمک و دنبه کوبیده به آبگوشت افزوده سپس گوجه و غوره را دریک آبگوشت اضافه کرده زیر آن را کم میکنیم تا گوجه و غوره کمی پخته شوند نشانه پخته شدن آنها روی آب آمدن غوره و نرم شدن گوجه می باشد سپس آرام آنها را با یک ملاقه جدا کرده درون یک سبد می ریزیم تا تفاله آن را بگیریم سپس آب آنها را به آبگوشت افزوده و میگذاریم تا آبگوشت حسابی جا افتاده و سیب زمینی آن کاملا پخته شود.
    نکات -
    توضیحات به زبان محلی به این غذا غوره تمانه می گویند.
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا آش ترخینه دوغ کرمانشاهی
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم ترخینه خشک کرمانشاهی  400 گرم 
    لپه  یک لیوان 
    هویچ دو عدد متوسط رنده شده 
    سیب زمینی یک عدد متوسط رنده شده 
    مرغ  200 گرم 
    گوجه فرنگی  5-6 عدد ( یا 2 ق غ  رب گوجه ) 
    نمک ، فلفل ، زرد چوبه  به مقدار لازم 
    پیاز یک عدد متوسط
    طرز تهیه لپه را از دو ساعت قبل در مقداری آب سرد و نمک خیس کنید و کنار بگذارید . ترخینه های خشک را بکوبید ( یا خرد کنید ) و با مقداری آب ولرم خیلی کم شستشو دهید و در یک کاسه با آب جوش بخیسانید . ( این آب جوش را دور نمیریزیم ) در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را در آن سرخ کنید تا کمی طلایی شود . بعد قطعات مرغ را همراه لپه، هویچ و زردچوبه به آن اضافه کنید، چند دقیقه تفت دهید و بعد با 4 لیوان آب بگذارید روی حرارت ملایم بپزد . بعد از دو ساعت که لپه ها تقریبا پخته شد، نیمی از گوجه ها را ریز خرد کنید یا رنده کنید ( یا یک قاشق غذا خوری از رب گوجه را ) همراه سیب زمینی رنده شده به آش اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ غذا کمی گوجه ای شود بعد درب ظرف را ببندید و بعد از 15 دقیقه کاسه حاوی آب جوش و ترخینه را داخل قابلمه آش برگردانید و سریع غذا را هم بزنید تا ترخینه ها کاملا از هم باز شوند .بعد از 30 دقیقه بقیه گوجه ها را نیز رنده کنید و به غذا اضافه کنید و درب ظرف را نیمه باز بگذارید و اجازه دهید آش ترخینه با حرارت خیلی ملایم کاملا جا بیفتد . معمولا 3-4 ساعت زمان لازم است تا آش ترخینه دوغ کاملا آماده مصرف شود . هرچه این زمان طولانی تر باشد آش غیلظ تر و جا افتاده تر خواهد شد . و در آخر نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در ظرف مورد نظر سرو نمائید . میتوانید برای روی این آش از پیاز و سیر داغ استفاده نمایید.
    یک روش دیگر نیز برای طبخ محلی این آش وجود دارد : 
    همان مواد اولیه و همان سبک . فقط به جای لپه از همان مقدار عدس استفاده میشود و برای این مقدار از 1 کیلو سبزی آش شامل : تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز  که اسفناج سبزی بیشتر از حد معمول باشد بهتر است ،  استفاده میشود . و گوجه فرنگی نیز از مواد اولیه حذف میشود . در روش اول به دلیل داشتن گوجه و لپه ، استفاده از سبزی آش منطقی به نظر نمیرسد . ولی در این روش چون رنگ عدس به خودیه خود آش را کمی تیره میکند ، استفاده از سبزی آش مشکلی پیش نمی آورد . زمان اضافه کردن سبزی موقعی است که 30 دقیقه از ریختن ترخینه ها داخل آش گذشته باشد . در ضمن توجه داشته باشید که عدس نسبت به لپه زودتر میپزد . در این روش میتوانید به جای مرغ از گوشت  نیز استفاده کنید .
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ مطبخ چی

     

    نام غذا آش عباسعلی
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم نخود نصف پیمانه
    لوبیا چیتی نصف پیمانه
    لوبیا سفید نصف پیمانه
    گندم پوست کنده 1/5 پیمانه
    برنج نصف پیمانه 
    عدس نصف پیمانه 
    گوشت دنده گوسفندی 300 گرم
    پیاز 5 عدد درشت برای پیازداغ
    سیر 10 حبه برای سیر داغ
    نمک و زردچوبه به میزان لازم 
    فلفل سیاه و قرمز به اندازه کافی
    روغن حیوانی 
    نعناع خشک برای نعناع داغ
    طرز تهیه  این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته  و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا  تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن  آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید . 
    نکات -
    توضیحات آش عباسعلی یکی از آش های معروف و سنتی کرمانشاه است . این آش در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری پر طرفدار بوده  و از محبوبیت خاصی بر خوردار است 
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا بژی
    شهر -
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم شیر ۱ پیمانه
    روغن حیوانی یک سوم پیمانه
    رازیانه ۲ قاشق غذا خوری
    شکر ۵/۰ پیمانه
    آرد ۵/۳ الی ۴ پیمانه ( آرد مخصوص نان سنگک )
    بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
    زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
     روغن برای سرخ کردن
    طرز تهیه رازیانه را با مولینکس خرد کنید ولی پودر نشود شیر و شکر و زعفران دم کرده و رازیانه و روغن را با هم مخلوط کنید پکینگ پودر را در آرد بریزیدبه هم بزنید و آنرا در شیر بریزید و ورز دهید .
    خمیر را در نایلکس بگذارید تا ور بیاید بعد از چند ساعت از خمیر گلوله های کوچکی به اندازه یک گردوی کوچک برداشته و با وردنه پهن کنید وآنرا لوله کرده در روغن سرخ کنید .
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا بورانی بادمجان
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم بادمجان ۵ تا ۶ عدد 
    گوجه ریز ۳تا ۴ عدد 
    پیاز ۱ عدد 
    رب گوجه . نمک . زردچوبه به مقدار لازم 
    غوره غوره ۱ قاشق سوپخوری
    طرز تهیه ابتدا بادمجانها را پوست بکنید و نازک نازک قاچ کنید و در کمی آب نمک بگذارید تا تلخی آن  ها  گرفته شود سپس بشویید و در صافی بگذارید . روغن درون تابه بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید.بعد از اتمام بادمجان ها یک عدد پیازی را که گفته شد نگینی خرد کنید و تفت دهید .زردچوبه، نمک .و رب گوجه را در پیاز تفت دهید و به اندازه یک لیوان آب به آن اضافه کنید و سپس همه  این مواد را به  بادمجان ها افزوده و روی حرارت ملایم بگذارید تا کمی بادمجانها پخته و بوی خامی رب گوجه هم گرفته شود.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا بورانی پاغازه
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم پاغازه 800 گرم 
     پیاز داغ 3 الی 4 قاشق غذا خوری
    سیر داغ
    روغن حیوانی به مقدار لازم 
    تخم مرغ  1 الی 2 عدد
     ماست 
    نمک و زردچوبه و فلفل سیا
    طرز تهیه پاغازه  را باکمی روغن و زردچوبه پخته و بااضافه کردن نیمی از سیر و پیازداغ و نمک توسط گوشت کوب له کنید .
    نکات نیمرو یا تخم مرغ پخته و ماست مکمل این غذاست .
    توضیحات این گیاه خودرو  برای کسانی که از دردهای گوارشی (ورم و زخم معده) رنج میبرند  بسیار مفید است . 
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا بورانی کنگر
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم کنگر پاک شده ۱ کیلو
    ماست به مقدار لازم
    پیاز ۱ عدد
    نمک.زردچوبه.کمی فلفل سیاه و روغن به مقدار لازم
    طرز تهیه نمک.زردچوبه.کمی فلفل سیاه و روغن به مقدار لازم ابتدا کنگر را پاک کرده و تمیز بشویید همیشه برای شستشوی بهتر کنگر لایه های آن  را از همدیگر جدا کرده تا گل و خاک درون آن شسته شود.پس از شستشو کنگر را در ظرفی ریخته با حدود ۵/۱ لیوان آب روی حرارت بگذارید و زیر شعله را کم کنید تا بخار پز شده و کاملا نرم شود.پس از پخت در ظرفی جداگانه ۱ عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت داده .زردچوبه را به مقدار مناسب که رنگ کنگر طلایی شود افزوده و به کنگر که دیگر آب آن کاملا به خوردش رفته اضافه کنید .نمک و مقدار کمی فلفل سیاه هم افزوده و با گوشتکوب کاملا بکوبید پس از مخلوط کامل در ظرف ریخته و با ماست بر سر سفره بیاورید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا پلو چکدرمه
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم گوشت 500 گرم
     پیاز دو عدد
    برنج شش پیمانه
     روغن یک پیمانه
    رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
     زردچوبه یک قاشق چایخوری
    نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه روغن را داخل تابه ریخته تا داغ شود سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کرده و در روغن تفت می دهیم. پیاز خردشده را به آن اضافه کرده تا طلایی شود، رب گوجه فرنگی را نیز افزوده به آن آب می افزاییم تا گوشت در آب پخته شود. برنج را شسته و به آب و گوشت اضافه می کنیم. مانند پخت کته این غذا را دم می کنیم باید در طول این مدت تا زمانی که برنج آب دارد آن را هم بزنیم تا برنج نسوزد و ته نگیرد. سپس حرارت را کم کرده در قابلمه را می گذاریم تا غذا آماده شود. توجه داشته باشید نمک، فلفل و زردچوبه را وقتی گوشت پخته شد همراه با برنج شسته شده به مواد اضافه می نماییم.
    نکات -
    توضیحات  پلو چکدرمه در کرمانشاه پرطرفدار است و در آنجا برای پذیرایی از مهمان این پلو را تهیه می کنند.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا ترشی رو
    شهر -
    گروه ترشی و مربا
    مواد لازم زو 
    سرکه 
    نمک قدری
    زردچوبه قدری
    طرز تهیه ابتدا سر و ته زو را با کارد ببرید و آن را شسته ودر دسته های چند تایی با نخ ببندید و در آب بجوشانید . موقع جوشیدن بوی مطبوعی ندارد بهتر است خارج از آشپزخانه اینکار را انجام دهید. ( البته بعد جوشیدن بوی نا مطبوع آن از بین میرود ) وقتی زو پخته شد آن را روی صافی بریزید نخ ها را باز کنید و بعد از اینکه آبش رفت با نمک و زرد چوبه در سرکه بیندازید.
    نکات -
    توضیحات زو گیاهی خودرو و شبیه به کنگر میباشد با این تفاوت که تیغ های تیز کنگر را ندارد .
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا ترشی ونوشک
    شهر -
    گروه ترشی و مربا
    مواد لازم

    ونوشک     

    سرکه

    نمک

    زردچوبه قدری

    طرز تهیه ونوشک را با قیچی به خوشه های کوچک ویا دانه شده از ساقه کاملاً جدا کنید و آن را خوب شسته و کاملاً خشک کنید. در ظرف شیشه ای در داری بریزید ونمک و زردچوبه را درآن ریخته وهم بزنید و سرکه را روی آن بزیزید و در آنرا ببندید و در جای خنک ویا در یخچال بگذارید .
    نکات برای جدا کردن خوشه و یا دانه کردن ونوشک از قیچی استفاده کنید زیرا به علت چسبندگی شیرابه ساقه به سهولت از روی دست پاک نمیشود و به دستکش هم حالت چسبندگی را منتقل و عملاً ادامه کار را کند میکند.
    توضیحات سایت آشپزی رنگین
    منبع -

     

    نام غذا خورش خلال بادام
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت گوسفند یا گوساله بدون چربی ۱ کیلو گرم
    خلال بادام ۱۰۰ گرم
     زرشک سیاه ۲ قاشق غذا خوری
    لیمو عمانی۶ عدد
    پیاز داغ ۳ قاشق غذا خوری
    رب گوجه فرنگی ۵/۱ قاشق غذا خوری
    زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
    نمک و زردچوبه و ۲ عددبرگ بو و یک قطعه دارچین و چند عدد هل و تخم گشنیز 
    روغن حیوانی ۴ قاشق غذا خوری
     آرد ۱ قاشق مربا خوری
    طرز تهیه گوشت را به صورت قیمه نسبتاْ درشت و هم اندازه خرد کنید و با کمی روغن وپیاز رنده شده و زردچوبه تفت دهید. بعد روی آن آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید .اگر می خواهید خورش خوش رنگ شود بهتر است وقتی به جوش آمد کف روی آن را بگیرید. یک ساعت مانده به پایان پخت آرد را با کمی روغن سرخ کنید و به خورش اضافه کنیدبا این عمل آب خورش غلظت مناسبی پیدا میکند .خلال بادام را در کمی گلاب یا آب نیم گرم و یا زعفران دم کرده به مدت نیم ساعت خیس کنید و از خلال بادامی که معروف به خلال بادام زاویه است استفاده کنید این خلال بادام درشت و خوشمزه می باشد نمک و رب و لیمو عمانی وخلال بادام را هم در خورش بریزید.زرشک را در آب به مدت نیم ساعت خیس کنید تا زمانی که به خورش اضافه می شود رنگ خورش را تغییر ندهد و بعد از آب خارج نموده ودر پنج دقیقه آخر زعفران و روغن حیوانی و پیاز داغ و زرشک سیاه را به خورش اضافه کنید.فراموش نکنید که دارچین و برگ بو را خارج کرده و دور بیندازید سعی کنید که این خورش خوب جا بیفتد و آب کمی داشته باشد تا زیبا و مجلسی شود از ریختن خلال بادام بیش از حد خود داری کنید چون اصلیت و زیبایی خورش را از بین میبرد.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا خورش خلال کرمانشاه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم کره  25 گرم 
    گوشت خورشی 300 گرم 
    خلال بادام درشت 250 گرم 
    زرشک  ¾ لیوان 
    زعفران دم شده  1  استکان 
    گلاب   ¼  استکان 
    رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذا خوری 
    پیاز  1 عدد متوسط 
    دارچین نسائیده   یک تکه 3 سانتی 
    نمک و زردچوبه  به مقدار لازم
    طرز تهیه کره را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود .در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود، بعد رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند. 3 لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد. خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید. بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید . آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند. اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید . حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. 20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد . در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
    نکات برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید .  
    این خورش در انتها نباید زیاد آبدار باشد . اگر قبل از سرو آب خورش زیاد بود، کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود . 
    نیازی به خیس کردن زرشک قبل از استفاده نیست. 
    اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی به خیس کردن آن نیست. فقط به مدت 5 دقیقه در محلول زعفران بخیسانید تا خوشرنگ شود. ( برای تهیه خلال بادام تازه به این قسمت مراجعه کنید ) 
    استفاده از چوب دارچین به این علت است که رنگ خورش در اثر استفاده از پودر دارچین تیره نشود.
    توضیحات -
    منبع وبلاگ مطبخ چی

     

    نام غذا خورش قیمه خلال و زرشک
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت گوساله 500 گرم
    زرشک 50 گرم
     خلال بادام 100 گرم
    پیازمتوسط یک عدد
    نمک و فلفل به میزان لازم
    روغن برای سرخ کردن دو قاشق غذاخوری
    شکر یک قاشق غذاخوری
    زعفران نصف قاشق چایخوری
    لیمو عمانی چهار عدد
    طرز تهیه

    پیاز را خرد کرده، با کمی روغن تفت می دهیم. در همین حالت رب را هم اضافه می کنیم سپس گوشت را قیمه ای خورد کرده به مواد اضافه  و همه مواد را کمی تفت می دهیم، پس از آن دو لیوان آب اضافه کرده بعد از جوش آمدن خورش، شعله را کم می کنیم و می گذاریم به مدت یک ساعت آرام بپزد. سپس خلال بادام را اضافه و بعد از 10 دقیقه لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و در خورش می اندازیم و اجازه می دهیم خورش به مدت یک ساعت دیگر با شعله کم بپزد. زرشک را شسته با کمی روغن (ترجیحا روغن حیوانی) و شکر تفت می دهیم و در پایان به همراه زعفران به خورش اضافه کرده و خورش را پنج دقیقه با حرارت ملایم روی شعله نگه می داریم.

    خورش در اصل با زرشک سیاه طبخ می شود

    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش کرفس با (گوجه سبز) آلوچه
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت خورشتی یا ماهیچه ۴۰۰ گرم
    کرفس یک دسته کوچک حدود ۲تا۳ کیلو
    نعناع و جعفری ۷۰۰ گرم(مقدار جعفری باید بیشتر از نعناع باشد وگر نه تلخ میشود)
    پیاز ۱ عدد
    نمک.زردچوبه .آبغوره و روغن و زعفران به مقدار لازم
    غوره ۲ قاشق سوپخوری
    رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
    طرز تهیه ابتدا کرفس و نعناع و جعفری را پاک کرده .ساقه های کرفس را جدا بگذارید و تمامی برگ سبزی ها و کرفس را با هم خرد کرده و کمی تفت بدهید ساقه کرفس را اندازه یک سانت برش زده و آن را هم تفت دهید تا کمی نرم شود می توانید بخار پز یا آبپز هم کنید.و همه را کنار بگذارید . در یک ظرف پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید بعد از سبک شدن گوشت را که به قطعات خورشتی خرد کرده اید اضافه کرده و کاملا تفت دهید . زردچوبه را اضافه کرده و به مقدار مناسب آب ریخته تا گوشت کمی پخته شود سپس کرفس و سبزی ها را به همراه رب گوجه و نمک اضافه کرده تا کاملا خورشت جا بیفتد در آخر کار زعفران را با غوره و آبغوره ریخته و زیر شعله را خاموش کنید و با پلو مورد مصرف قرار دهید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا خورش کنگر
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت ۵۰۰ گرم
    کنگر سرخ شده ۲پیمانه
    نعناع وجعفری خرد و سرخ شده ۱ پیمانه
    غوره ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری
    پیاز سرخ شده ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
    آبغوره ۵/۰ لیوان 
    نمک و زرد چوبه به میزان لازم
    طرز تهیه کنگر را خوب پاک کنید و بشویید مواظب باشید از قسمت تیغ دار آن چیزی باقی نماند . کنگر و همین طور نعناع و جعفری را جداگانه سرخ کنید گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده و نمک و زردچوبه بپزید در اواسط پخت کنگر و نعناع وجعفری را اضافه کنید وقتی پخته شد غوره و رب گوجه فرنگی و آبغوره و پیاز سرخ شده را به خورش اضافه کنید خورش که اصطلاحاْ جا افتاد در ظرف بریزید و با برنج نوش جان کنید .
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا سوپ ترخینه
    شهر -
    گروه سوپ
    مواد لازم ترخینه ۲ گلوله
    آب مرغ۳ لیوان به تنهایی و یا همراه با گوشت مرغ
    لپه و عدس ۵/۰ پیمانه
     اسفناج خرد شده ۳ قاشق غذا خوری
    پیاز درشت ۱ عدد
    نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
    طرز تهیه ابتدا ترخینه را به مدت یک ساعت بخیسانید. لپه و عدس را جداگانه بپزید و بعد ترخینه و آب گوشت و پیاز خرد شده و نمک و زرد چوبه را اضافه کنید و روی حرارت کم بگذارید تا پخته شود. سپس لپه و عدس پخته را به سوپ اضافه کنید ودر آخر اسفناج را اضافه کنید . وقتی سوپ پخت و غلظت مناسب را پیدا کرد در ظرف سوپخوری بکشید.
    نکات این سوپ را بدون عدس و لپه و یا اسفناج هم می شود درست کرد.اگر می خواهید سوپ شما خوشمزه تر باشد می توانید از گوشت بال و گردن مرغ استفاده وسپس استخوانها را جدا و گوشت آنرا ریز ریز کرده وبه سوپ اضافه می کنیم
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا سورانه
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم پیاز سرخ شده
    غذاخوری رب انار  2 قاشق
    روغن زیتون 2 الی3 قاشق غذاخوری
    شکر درصورت نیاز
     فلفل سیاه به مقدار لازم
    گوشت چرخ کرده  200 گرم
    گیاه سورانه   1 دسته
    نمک  به مقدار لازم
    طرز تهیه برگهای سورانه را از هم جدا کرده و انتها و سر زرد برگها را با قیچی بگیرید بعد خوب بشوئید .بعد از خشک شدن برگها را به طول 2 سانتی متر قیچی کرده وبا زردچوبه و روغن زیتون کمی تفت دهید . سپس یک الی یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بپزد .در این فاصله گوشت را هم با روغن زیتون کمی تفت دهید و نمک و زردچوبه و فلفل بزنید و گوشت رابه سورانه اضافه کنید تا با هم بپزد ظرف نیم ساعت این غذا درست میشود بعد رب انار اضافه کنید و بچشید اگر ترش بود با اضافه کردن شکر چاشنی را خوشمزه تر کنید . آخر پیاز داغ را بریزید و چند جوش که زد شعله را خاموش کنید.
    نکات -
    توضیحات سورانه یک نوع بورانی و از غذا های خوشمزه محلی کرمانشاه در فصل بهار است . گیاهی خودرو وشبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است و علت نام گذاری آن در زبان محلی به همین دلیل است.
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا سیب پلو
    شهر  کرمانشاه
    گروه پلو
    مواد لازم برنج ٣ پیمانه
    سیب زمینی ٢ عدد بزرگ
    شوید خشک بسته به میزان دلخواه
    طرز تهیه اول برنج را می شوریم سپس سیب زمینی ها را نگینی خرد می کنیم.  روی برنج به روش کته آب می ریزیم به اندازه یک و نیم بند انگشت  بعد سیب زمینی ها را  درون قابلمه ریخته و هم می زنیم  در مرحله آخرشوید، نمک،  فلفل و روغن   را اضافه می کنیم. هنگامی که آب تبخیر شد برنج را دم می کنیم. 
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ خاتون الدوله

     

    نام غذا کوفته شامی
    شهر -
    گروه کوفته
    مواد لازم

    گوشت چرخ کرده بدون چربی 400 گرم
    لپه 3 پیمانه 
    تخم مرغ 1 عدد 
    آویشن خشک شده 2 الی 3 قاشق غذا خوری 
    گردو خرد شده و کشمش به قدر کافی 
    نمک و زرد چوبه و فلفل و روغن ( برای سرخ کردن )به میزان لازم
    آرد نخودچی به میزان لازم                     

    مواد لازم برای سس ( آب کوفته ):          

    سبزی های معطر ( گشنیز - جعفری -ترخون ) ۳ قاشق غذا خوری
    برگه زردالو یک پیمانه کوچک
    آرد ۲ قاشق غذا خوری 
    زعفران قدری 
     آب ۳ لیوان
    آبلیمو نصف استکان 
    شکر ۴ قاشق غذا خوری

    طرز تهیه لپه را با کمی نمک پخته و سپس با گوشت و آویشن دو بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود سپس به آن تخم مرغ ،نمک ، زرد چوبه و آرد نخود چی ( به اندازه ای که چسبندگی لازم را پیدا کند ) اضافه کنید سپس از مایه گلوله هایی برداشته و با گردو و کشمش مغز گذاری کرده و در تخم مرغ یا آرد نخود چی بغلتانید و با روغن سرخ کنید.آرد را با کمی روغن سرخ کرده و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب کوفته نرم و لطیف شود بعد به آن سبزی خرد شده و برگه زردالو ، آبلیمو ، زعفران ، پیاز داغ و کوفته های سرخ شده را اضافه کنید . به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم پخته تا سس آن قوام لازم را به دست آورد سپس در دیس کشیده وتزیین نمایید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا کوکوی پاغازه در فر
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم پاغازه ۱ کیلو
    تخم مرغ ۳ عدد
    پیاز ۱ عدد
    بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
    مغز گردوی ریز شده ۲ قاشق سوپخوری
    نمک.فلفل سیاه.به مقدار لازم
    ماست ۱ فنجان
    روغن مایع ۱ فنجان
    طرز تهیه ابتدا پاغازه را پاک کنید و بشویید و خرد کنید.من برای تهیه این کوکو ابتدا روغن مایع تخم مرغ، ماست ، نمک،  فلفل سیاه و پیاز را در غذا ساز ریختم و کاملا مخلوط و له کردم سپس پاغازه را هم اضافه و کاملا مخلوط  کردم.در این مرحله بکینگ پودر را هم اضافه و در ظرف مخصوص که کمی چرب کرده ریخته مغز گردو را روی آن پاشیده و در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۵۰ دقیقه قرار داده ابتدا ۴۰ دقیقه با دمای فر و ۱۰ دقیقه با گریل تا روی آن کاملا برشته شود. با هر سبزی که دوست داشتید تزیین کرده و میل نمایید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع وبلاگ هنر طباخی

     

    نام غذا کوکوی پاغازه
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم پاغازه ۵/۰ کیلو گرم
    آرد ۱ الی ۲ قاشق
     پیاز ۱ عدد
    تخم مرغ ۴ الی ۵ عدد
    نمک و زردچوبه به میزان لازم
    سیر رنده شده ۱ حبه 
    روغن ۱ قاشق برای سرخ
    طرز تهیه پاغازه خرد شده و سیر وپیاز رنده شده و آرد و نمک و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و تخم مرغ را اضافه کنید وبه هم بزنید. در ماهی تابه روغن بریزید و مایه را در ماهی تابه ریخته و در ظرف را ببندیدو حرارت را کم کرده و دو طرف کوکو را سرخ کنید.
    نکات -
    توضیحات پاغازه یک گیاه دارویی محسوب میشود . و در غذا هایی مثل برانی و سبزی پلو و کوکو مصرف خوراکی هم دارد و برای کسانی که بیماری گوارشی مانند ناراحتی های معده و روده ای دارند بسیار مفید میباشد .
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا ماست و ونوشک
    شهر -
    گروه دسر
    مواد لازم ماست چکیده                                                نوشک خرد شده                                           ترخون خرد شده                                             نمک
    طرز تهیه ماست چکیده ، ونوشک خرد شده ، ترخون خرد شده ، نمک رابا هم مخلوط کنید .یک الی دو ساعت در یخچال بماندتا خوش طعم بشود .
    نکات -
    توضیحات ونوشک به میوه درخت بنه ( پسته وحشی ) گفته میشود و میوه تازه آن که در فصل بهار به بازار می آید نیز به همین نام خوانده می شود .درخت پسته وحشی در مناطق غرب و جنوب و مرکز ایران در ارتفاعات زاگرس وجود دارد .
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا نان برنجی
    شهر -
    گروه نان و شیرینی
    مواد لازم آرد برنج ۴ لیوان
    کره آب شده ( ۱ لیوان + ۳ قاشق غذا خوری )
    پودر قند ۱ لیوان سرپر
    گلاب نصف لیوان
     تخم مرغ ۱ عدد
     پودر هل قدری
    زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
    پودر کاکائو ۱ قاشق غذا خوری
    تخم خرفه ، خلال پسته برای تزئین
    طرز تهیه در انتخاب آرد برنج باید دقت داشته باشید که سفید رنگ و خوش عطر و نرم باشد . سفیده تخم مرغ را جداگانه بزنید تا کاملاً پف کند و اسفنجی شود . زرده تخم مرغ و پودر قند و هل و کره آب شده را خوب با هم مخلوط کنید. وسفیده و گلاب را به آن اضافه کنید و به هم بزنید ودر آخر آرد برنج را به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید وقتی کاملاً خمیر آماده شد آن را در نایلکس ریخته وبه مدت ۲۴ ساعت در فضای آشپزخانه ( جایی که زیاد گرم نباشد ) بگذارید تا خمیر ور بیاید. در زمان پخت فر را از قبل گرم کنید . خمیر را داخل یک سینی به قطر نیم سانتی متر باز کنید و قالب بزنیدو با تخم خرفه و خلال پسته تزئین کنید و آنها را در سینی فر با کمی فاصله بچینید و سینی را در فر بگذارید وبه مدت یکربع الی بیست دقیقه با ۳۰۰ درجه حرارت ، پخته شود و بعد از فر خارج کنید و در دیس بچینید و نوش جان کنید .
    نکات اگر خواستید نان برنجی دو رنگ یا سه رنگ تهیه کنید مقداری از مایه نان برنجی را باپودر کاکائو حل شده در یک قاشق آب گرم و مقداری را با زعفران مخلوط کنید و از هر کدام مقداری برداشته لوله کنید و کنار هم گذاشته وکمی آنرا فشرده تا خمیر به هم بچسبد و خمیر سه رنگ را قالب بزنید.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا ونوشک پلو 
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج ۲ پیمانه
     گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
    ونوشک تازه ۱ پیمانه
    پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
    زعفران دمکرده ۲ قاشق غذا خوری
     روغن به قدر کافی
    نمک و زردچوبه به قدر کافی
    طرز تهیه گوشت،ونوشک ، نمک و زردچوبه را با یک و نیم لیوان آب بپزید وقتی پخته شد رب گوجه فرنگی اضافه کنید و صبر کنید تا کاملاً آب آن جوش رود .کمی رو غن حیوانی یا روغن زیتون به آن اضافه کنید و پیاز سرخ شده را هم در آن بریزید و حرارت را خاموش کنید .برنج را به صورت کته یا آبکش تهیه کنید . بعد از اینکه پلو دم کشید آنرا در دیس بکشید و لا به لای آن گوشت بریزید و یا اینکه با گوشت و برنج زعفرانی تزیین کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین

     

    نام غذا هلوکباب
    شهر -
    گروه سرخ کردنی
    مواد لازم گوشت بدون چربی ۴۰۰ گرم
     لپه ۱ پیمانه
    سیب زمینی نیم پز ۲ عدد
     تخم مرغ ۲ عدد 
    نمک و فلفل و زرد چوبه و دارچین به میزان لازم
    روغن برای سرخ
    گردو و کشمش و پیاز سرخ شده برای داخل هلو کباب به میزان لازم
    آبلیمو ۱ لیوان 
    شکر ۵ /۰ لیوان 
    آب ۱ لیوان
    طرز تهیه گوشت را مولینکس کنید تا کشدار شود . لپه را با نمک بپزید. سیب زمینی نیم پز را رنده کنید و با لپه چرخ شده و گوشت و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه و تخم مرغ مخلوط کنید  تا کاملاً چسبندگی لازم را پیدا کند . از مایه مقداری بردارید و با کشمش و گردو و پیاز سرخ شده مغز گذاری کنیدو به شکل تخم مرغی در آورید و در روغن سرخ کنید . وقتی هلو کباب ها سرخ شدند آن ها را در دیگ بچینید و آبلیمو و شکر و آب را مخلوط و روی آن بریزید و حرارت را کم کرده تا دم بیفتد.
    نکات چنانچه کوفته در زمان سرخ شدن از هم باز شد ( ترک خورد ) میتواند مقداری آرد نخودچی اضافه کنید .
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی رنگین