در حال بارگذاری ...
  • غذاهای محلی استان گلستان

     

    اسپه شله     آش کدو     آش ماست     تِرشی آش
    خورش ساک     خورش سلک     قاتیقلانان اِتلی     کدو ترش
    ماش پتی     نخودپلو با کشمش پلویی            

     

     

    نام غذا اسپه شله
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم برنج یک پیمانه
    انار ترش دو پیمانه
    سبزی(جعفری، شوید، اسفناج و گشنیز) 500 گرم
    نعنا خشک دو قاشق غذاخوری
    شکر و نمک به میزان لازم
    طرز تهیه برنج را روی حرارت می گذاریم. سبزی ها را پس از شستن، خرد کرده و پس از این که برنج کمی باز شد سبزی  و نمک را اضافه می کنیم و آش را هم می زنیم و می گذاریم سبزی ها پخته و آش جا بیفتد. دانه های انار را کمی با گوشتکوب له می کنیم تا آب آن گرفته شود و با شکر و نعنا خشک مخلوط می کنیم. پس از پخته شدن آش می توانیم مخلوط انار را به آن بیفزاییم و بگذاریم تا خوب جا بیفتد یا این که آش را در ظرف مورد نظر سرو کرده و بعد با مخلوط انار روی آن را تزیین کنیم.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا آش کدو
    شهر گرگان
    گروه آش
    مواد لازم پیاز سرخ شده ٣ الی ٤ قاشق
    عدس ١ پیمانه 
    برنج یک پیمانه سرخالی
    کدو حلوایی ٢ کیلو
    آب لیمو یک استکان 
    شکر ٢ الی ٣ قاشق
    نمک به مقدار کافی
    طرز تهیه پیاز را ابتدا با روغن سرخ نمائید و سپس عدس را می گذاریم با آب و نمک پخته شود برنج را میریزیم و می گذاریم که کاملا نرم شود و بعد کدو را حلقه حلقه میبریم و داخل بقیه مواد ریخته و با  شعله کم می گذاریم بپزد٠ در انتها شکر و آبلیمو را اضافه می نمائیم و نمک را به مقدار لازم اضافه می کنیم و در ظرف کشیده و با نعناع داغ تزئین می نمائیم٠
    نکات -
    توضیحات -
    منبع سایت اگاردش

     

    نام غذا آش ماست
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم سبزی (اسفناج،گشنیز،جعفری و برگ سیر) نیم کیلوگرم
    کدوی سبز حلقه شده چهار عدد
    برنج یک و نیم پیمانه
    ماست ترش دو پیمانه
    آب سه پیمانه
    نمک به میزان لازم
    نعنا خشک یک قاشق غذاخوری
    طرز تهیه ابتدا برنج را در آب جوش ریخته و مقداری نمک به آن اضافه می کنیم. کمی که برنج جوش خورد برگ سیر را به آن افزوده و می گذاریم خوب نرم شود. سپس سبزی خردشده و کدوها را اضافه می کنیم. زمان پخت آش ماست 20 الی 25 دقیقه می باشد. پس از آماده شدن آش، ماست را اضافه کرده هم می زنیم تا رقیق شود. مقداری نعنا خشک اضافه می کنیم تا آش خوش طعم شود.
    نکات می توان به این آش عدس یا لپه هم اضافه کرد. 
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا تِرشی آش
    شهر -
    گروه آش
    مواد لازم نخود، لوبیا و عدس یک پیمانه
    سبزی آش نیم کیلوگرم
     رب انار یا رب آلو ترش سه قاشق غذاخوری
     سیر ریز یا خلال شده یک پیمانه
     برنج دو پیمانه
     نعنا خشک چهار قاشق غذاخوری
     نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    طرز تهیه  ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و بعد آنها را بپزید. درون قابلمه ای متوسط را تا نصف آب ریخته و بعد برنج را داخل آن بریزید تا جوش بیاید و کمی باز شوند، سپس حبوبات را به آن اضافه کنید و پس از این که آش کمی لعاب دار شد سبزی آش را افزوده و پس از پخت سبزی سیر و بعد رب انار را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و کاملا هم بزنید. در آخر نعنا را در کمی روغن تفت داده و آش را تزئین کنید.
    نکات به جای رب انار یا رب آلو می توان از آب نارنج و کمی شکر استفاده کرد.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش ساک
    شهر گرگان
    گروه خورش
    مواد لازم نخود خام دو پیمانه 
    فلفل، زرد چوبه و نمک  به میزان لازم
    گوشت با چربی یک کیلوگرم
    آرد 3/1پیمانه
    اسفناج دو کیلوگرم 
    روغن به میزان لازم
    سیر  سه حبه
    پیاز دو عدد
    نعنا داغ  دو قاشق سوپخوری
    طرز تهیه گوشت را پخته، نخود خام را «خام جوش» می کنیم و وقتی به طریقه خام جوش پخت، پوست آن را می گیریم و داخل گوشت می ریزیم. سپس اسفناج خرد شده، پیاز خرد شده و نمک را به مواد اضافه می کنیم. آرد را با کمی آب مخلوط کرده به خورش می افزاییم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زرد چوبه به میزان لازم می ریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعنا را نیز با آن مخلوط می کنیم، سپس سیر و نعنا داغ را داخل خورش ریخته و می گذاریم چند جوش بزند و جا بیفتد. می توانیم نیمی از سیر و نعنا داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
    نکات منظور از خام جوش کردن نخود این است که به نخود در حال جوش کمی جوش شیرین اضافه می کنیم تا پوست آن به راحتی جدا شود.
    توضیحات ساک غذای محلی شهر گرگان بوده و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانی ها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو می کنند. ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود در ماه محرم می دهند.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا خورش سلک
    شهر -
    گروه خورش
    مواد لازم گوشت چرخ کرده 300 گرم 
     لپه 2/1 پیمانه 
    پیاز 2 عدد 
     اسفناج خرد شده 700 گرم 
     آب نارنج به میزان لازم 
     نمک ، فلفل و ادویه به مقدار لازم
    آب 5/2 پیمانه
    طرز تهیه ابتدا یک عدد پیاز رنده شده را با گوشت چرخ شده و نمک و فلفل مخلوط کرده وآنرا ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند آنرا بصورت کوفته ریزه در آورده و در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم 0 پیاز دیکر را نگینی خرد کرده و در روغن کمی تفت می دهیم تا طلایی شود سپس اسفناج خرد شده را به آن اضافه کرده و لپه را نیز اضافه می کنیم 0 دو پیمانه آب را اضافه کرده و حرارت را کمی زیاد می کنیم زمانیکه خورش جوش آمد گوشت را اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه نموده و حرارت را ملایم می کنیم تا خورش پخته و جا بیفتد یک ربع آخر نارنج را اضافه می نمائیم و خورش را از روی حرارت برداشته و با پلو سرو می کنیم.
    نکات بهتر است لپه را از قبل خیس نموده و یا آنرا نیم پز نموده و درون غذا بریزیم
    توضیحات -
    منبع سایت محشر

     

    نام غذا قاتیقلانان اِتلی
    شهر -
    گروه خوراک
    مواد لازم گوشت چرخ کرده 500گرم
    پیاز2عدد
    آرد200گرم
    تخم مرغ1عدد
    ماست1پیمانه
    آب 1لیوان
    روغن مایع 1ق س
    نمک و فلفل به میزان لازم
    طرز تهیه ابتدا گوشت را با پیاز،چرخ کرده و نمک و فلفل را اضافه کنید و خوب ورز دهید.آرد با یک لیوان آب و یک قاشق سوپ خوری روغن مایع و یک عدد تخم مرغ مخلوط کنید تا خمیرتان به دست بیاید. خمیر را به شکل چهارگوش و به اندازه های دلخواه ببرید. حالا یک قاشق از مخلوط گوشت را داخل خمیرها بگذارید و لبه های آن را به هم بچسبانید.داخل قابلمه ای آب نمک بریزید تا جوش بیاید.پس از آن خمیرها را به آرامی در داخل آبی که در حال جوشیدن است،گذاشته تا بپزد. وقتی خمیرها خوب پخت،آن ها را از داخل آب بیرون بیاورید و داخل ظرف ماست بریزید و بعد سرو کنید.
    نکات -
    توضیحات -
    منبع مجله آشپزی مثبت

     

    نام غذا کدو ترش
    شهر گرگـان
    گروه خورش
    مواد لازم کدو یک کیلوگرم 
    پیاز خردشده سه عدد
    سیر یک بوته کامل
    رب انار یک قاشق غذاخوری
    آب نارنج دو قاشق غذاخوری
    روغن حیوانی سه قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل به میزان لازم
    نعنا داغ به میزان لازم
    طرز تهیه کدو را شسته و خرد کرده با روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم بعد پیازها را با روغن سرخ کرده و به کدو اضافه می کنیم. سپس سیرها را خرد کرده سرخ می کنیم و به مخلوط پیاز و کدو افزوده نمک، فلفل، آب نارنج و رب انار را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم تا همه مواد پخته و طعمشان به خورد هم بروند در آخر آن را می کوبیم و روی آن را با پیازداغ، سیر، نعنا داغ و گردو تزیین می کنیم. این غذا باید آن قدر بپزد که به روغن بیفتد بعد آن را با برنج کته شده یا نان میل می کنیم.
    نکات در صورت نبودن روغن حیوانی از روغن جامد استفاده شود.
    توضیحات -
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز

     

    نام غذا ماش پتی
    شهر گرگان
    گروه خوراک
    مواد لازم ماش 1 کیلو
    اسفناج 3 کیلو
    کدو تنبل 1عدد متوسط
    چغنر قرمز ریز 10عدد
    سیرداغ به میزان لازم
    فلفل،زردچوبه و نمک به میزان لازم
    آب نارنج 1پیمانه
    طرز تهیه ماش را در قابلمه بریزید و کمی آب به آن بیفزایید و روی حرارت بجوشانید. سپس قدری آب سرد روی آن بریزید،تا پوستش جدا شود. بعد اسفناج را بشویید،ریز خرد کنید، به ماش بیفزایید و به مدت 10 دقیقه بپزید.آن گاه پوست کدو را بگیرید به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و درون قابلمه بریزید. چغندر را نیز جداگانه بپزید و پوست بگیرید.اکنون چغندر را خرد کنید و به خوراک اضافه کنید. حالا سیرداغ،فلفل، زردچوبه و نمک را هم بیفزایید و صبر کنید تا چندجوش بزند. در پایان آب نارنج را در آن بریزید. همین که غذا جا افتاد آن را در ظرف مناسبی بکشید و میل کنید.
    نکات -
    توضیحات در گرگان این غذا همراه با پلو و کوکوی سیب زمینی مصرف می شود.
    منبع کتاب 1000 دستور آشپزی و شیرینی پزی

     

    نام غذا نخودپلو با کشمش پلویی
    شهر -
    گروه پلو
    مواد لازم برنج آبکش شده سه پیمانه
     نخود و کشمش از هر کدام یک پیمانه
     رب انار ترش دو قاشق غذاخوری
    مرغ یا گوشت 300 گرم 
     پیاز متوسط دو عدد
     نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
    طرز تهیه نخود ها را از شب قبل خیس کنید تا نرم شوند و بعد آنها را بپزید. پیازها را نگینی خرد کرده درون تابه ریخته تا کمی سبک شود سپس تکه های مرغ یا گوشت را اضافه کرده تا تفت بخورند و بعد نمک و ادویه زده و نصف استکان آب گوشت افزوده تا خوب پخته شوند. وقتی آب گوشت خشک شد نخود ها و کشمش ها را اضافه کرده و بعد رب انار را افزوده و خوب مخلوط کنید تا به خورد مواد برود در پایان مواد را لابه لای برنج ریخته و برنج را دم کنید.
    نکات -
    توضیحات معمولا این غذا را برای سحر درست می کنند اما برای عید سعید فطر نیز می توان روی میز ناهار قرار داد.
    منبع سایت آشپزی خانواده سبز